Nieuws

25 juli 2022

Interview

Kees Porskamp: "Pensioen moeten we sámen doen"

Solidariteit als basis van een goede pensioenregeling is een groot goed, maar deelnemers hebben óók hun eigen verantwoordelijkheid. Dat vindt Kees Porskamp (46), purser en sinds oktober 2019 bestuurslid namens de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC). We moeten het samen doen, is zijn boodschap.

7 juli 2022

Interview

Jessica Vis: "Ik geef mijn collega's een stem"

Jessica Vis (46) werkt al twintig jaar als stewardess voor KLM en vliegt wereldwijd. Sinds kort zit ze in het Verantwoordingsorgaan van het pensioenfonds, dat toeziet op het beleid van het bestuur.

29 juni 2022

Interview

Marc Nobel: " Tijd om goed pensioen op te bouwen"

'De komende tijd ga ik mij meer in mijn pensioen verdiepen, zoals via de website van het pensioenfonds.' Lees het hele verhaal van Marc.

13 oktober 2021

Interview

Eerst maar eens een nieuwe balans

Paulette van den Berk (58) was jarenlang een bekend gezicht bij KLM en bij het pensioenfonds. Nu afgezwaaid als senior purser na een loopbaan van 36 jaar, 26 jaar in het bestuur van het pensioenfonds, 6 jaar in de groepscommissie, 31 jaar in de ondernemingsraad en altijd actief als VNC-er. En nu? ‘Eerst maar eens een nieuwe balans vinden.’

31 augustus 2021

Interview

Dokteren aan een goed pensioen - interview met Theo Wentink

​​​​​​​Theo Wentink (68) is sinds 2019 niet-uitvoerend bestuurder namens de pensioengerechtigden. Hij heeft een bijzonder CV: 39 jaar bij KLM én 36 jaar als verzekeringsarts bij UWV. Dokteren aan een goed pensioen dus - tijd voor een nadere kennismaking.

16 juli 2021

Interview

Verantwoord beleggen: stap voor stap méér doen

Bestuurder Mark Jan vertelt dat het pensioenfonds op het gebied van maatschappelijk beleggen stap voor stap méér doet.

24 juni 2021

Interview

Jacqueline Schaefer (63) maakte gebruik van de vrijwillige vertrekregeling

Jacqueline Schaefer (63) vloog 34 jaar en maakte in november 2019 gebruik van de vrijwillige vertrekregeling (VVR).

15 december 2020

Interview

Lenny Appel maakte gebruik van de VVR en slaat een nieuwe weg in

De december 2020 uitgave van Focus ligt deze week op de mat. Daarin leest u het interview met collega Lenny Appel over haar keuze voor de VVR. Lenny: ‘Lieve collega’s, na 23 jaar met heel veel plezier te hebben gevlogen, ga ook ik voor de VVR. Het voelt goed. Ik ga een nieuwe weg inslaan.’ Was getekend: Lenny Appel (47). Eind oktober maakte ze haar laatste vlucht als purser. Nieuwe carrière: geven van mindfulness-trainingen, yogalessen en uiteindelijk aan de slag als psycholoog.'

24 juli 2020

Interview

Verantwoord beleggen: voorzichtig vooruit

Wat doet het pensioenfonds op dat gebied van verantwoord beleggen en wat zijn de plannen? En past dat ook bij de mening die deelnemers en gepensioneerden eind vorig jaar gaven in een onderzoek naar risicobereidheid van het pensioenfonds? Lees het in het interview met bestuurlsleden Mark-Jan Boes en Stefan Geerlings in de juni 2020 editie van Focus.

20 december 2019

Interview

Uitwerking pensioenakkoord: persoonlijk, eerlijk en evenwichtig

Lees het interview met Paul Jansen, bestuurslid van het pensioenfonds, en Josje Wijckmans, programmadirecteur bij Blue Sky Group.