Pensioen 1-2-3 NAP (Netto Aanvullende Pensioenregeling)

U bouwt verplicht pensioen bij ons op in de basisregeling (eindloon of middelloon). Daarnaast biedt uw werkgever KLM/KLC u de mogelijkheid netto pensioen op te bouwen in de Netto Aanvullende Pensioenregeling (NAP). In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in de Netto Aanvullende Pensioenregeling. Dat is belangrijk om te weten voor uw financiƫle planning. Het Pensioen 1-2-3 bevat geen persoonlijke informatie over uw pensioen. Die vindt u wel in MijnKLMPensioen.

Hoe wij omgaan met maatschappelijk verantwoord beleggen, leest u bij 'beleggen voor uw pensioen'.

Wat vindt u in laag 1, 2 en 3?

Het Pensioen 1-2-3 bestaat uit 3 lagen. In deze eerste laag leest u in het kort de belangrijkste informatie over de Netto Aanvullende Pensioenregeling. Als u op een icoon klikt, komt u in laag 2. Daar vindt u meer informatie over alle onderwerpen in laag 1. Tot slot kunt u per laag doorklikken naar laag 3, bestaande uit het NAP-reglement, veelgestelde vragen over de NAP en juridische en beleidsmatige informatie van ons pensioenfonds. U kunt laag 1, 2 en 3 ook opvragen bij onze afdeling Pensioenservice via pensioenservice@klmcabinefonds.nl.

Let op, uw pensioenregeling gaat in de toekomst wijzigen

Door de komst van de Wet toekomst pensioenen gaan de pensioenregelingen in Nederland veranderen, zo ook die van het KLM-Cabinefonds. De ambitie is dat de nieuwe regeling ingaat per 1 januari 2026. Regelingen zoals eindloon, middelloon en NAP eindigen dan. Het is goed u zich dit realiseren voordat u bepaalde keuzes maakt. Hier leest u meer informatie.

Let op: u bekijkt hier het Pensioen 1-2-3 van de Netto Aanvullende pensioenregeling (NAP).

Pensioen 1-2-3 van andere regelingen 

Wat krijgt u in onze pensioenregeling? (NAP)

Wat krijgt u niet in onze pensioenregeling? (NAP)

Hoe bouwt u pensioen op? (NAP)

Welke keuzes hebt u zelf? (NAP)

Hoe zeker is uw pensioen? (NAP)

Welke kosten maken wij (NAP)

Wanneer moet u in actie komen? (NAP)