Nieuws

Maand van de liefde

1 februari 2024

Het is februari, dé maand waarin alles draait om de liefde. Wist u dat liefde van invloed kan zijn op uw pensioen? Deze maand zullen wij aandacht schenken aan het thema liefde en pensioen. Alle onderwerpen die horen bij de liefde komen voorbij. De leuke kanten en de minder leuke kanten. Leest u verder?

Trouwen, geregistreerd partnerschap en samenwonen

Bent u getrouwd of hebt u een geregistreerd partnerschap? Dan is deze informatie automatisch bij ons bekend. Op dat moment treden de partnerverzekeringen in werking. U kunt er altijd voor kiezen om u af te melden voor deze verzekeringen. 

Bent u gaan samenwonen of gaat u dat binnenkort doen en hebt u een door KLM erkend samenlevingsverband? Meld uw partner dan aan bij HR KLM. Zodra KLM uw samenlevingsverband erkent, meldt KLM uw partner aan bij het pensioenfonds (datum aanmelding bij KLM is bepalend).

Meer over partnerverzekeringen

Uit elkaar

Als u en uw partner uit elkaar gaan, komt er veel op u af. Ook over uw pensioen moet u samen afspraken maken. Wij vertellen u graag waar u aan moet denken en wat u kunt regelen. Ook hebben wij de 'checklist uit elkaar gaan' voor u gemaakt.

Komt u er niet uit? Dan staan wij uiteraard altijd voor u klaar.  

 

Naar de checklist

Grenzeloos verliefd

Wie weet, wordt u verliefd op iemand die woont in het buitenland of misschien bent u dat al. Als u besluit om te verhuizen naar het buitenland, is het goed om te weten wat dat betekent voor uw pensioen. 

Ook dit hebben wij voor u op een rijtje gezet. 

Verhuizen naar het buitenland

Gezinsuitbreiding

Wij kunnen ons voorstellen dat u ook graag wilt weten hoe het binnen uw pensioen geregeld is voor uw kind(eren). Kinderen zijn in onze pensioenregeling meeverzekerd voor wezenpensioen. U hoeft uw kinderen hiervoor niet aan te melden. 

Kijk op MijnKLMPensioen bij 'Mijn nabestaanden' wat uw kinderen ontvangen bij uw overlijden.

 

Wezenpensioen

Ouderdomspensioen omruilen voor partnerpensioen

Partnerpensioen is bedoeld als inkomen voor uw partner na uw overlijden. U kunt de hoogte van het partnerpensioen kiezen bij pensionering of uitdiensttreding. Het wordt aan uw partner uitgekeerd vanaf uw overlijden, zolang uw partner leeft. Standaard is het partnerpensioen 70% van het ouderdomspensioen. U kunt ervoor kiezen om meer, minder of geen ouderdomspensioen om te ruilen voor partnerpensioen.

Meer over de keuzes

Afscheid nemen van een geliefde

U denkt er liever niet over na. Echter als u komt te overlijden, dan is het fijn als u het goed geregeld hebt voor uw nabestaanden. Wij vertellen u hier graag meer over. Zo kunnen er een aantal acties nodig zijn om alles goed te regelen.

Bouwt u aanvullend netto ouderdomspensioen op in de NAP-regeling? Standaard kent deze regeling geen (netto) partnerpensioen, tenzij u toestemming hebt gegeven voor het toekennen van een overlijdensuitkering. Uw erfgenamen ontvangen dan de waarde van uw NAP. Dit geldt alleen als u overlijdt vóór uw pensioendatum.

 

Regel het direct

Wij houden van PIT

We kunnen ons voorstellen dat u niet bij elke levensverandering stilstaat bij uw pensioen. Wij zijn dan ook erg blij dat er veel collega's van u PIT'er zijn. Zij zijn onderdeel van het Pensioen Inspiratie Team. Zij proberen het pensioen zoveel mogelijk bij u onder de aandacht te brengen. 

Denkt u nu: "Dit wil ik ook gaan doen!" Dat kan! Momenteel zijn we op zoek naar een nieuw PIT-team. 

Meer over PIT

Wij zijn er voor u

Natuurlijk staat niet alleen het PIT-team voor u klaar. Ook wij staan elke werkdag voor u klaar om u verder te helpen. Hebt u vragen over uw pensioen? Dan kunt u ons elke werkdag bellen tussen 09.00 en 17.00 uur op (020) 426 62 30. Ook kunt u ons altijd een e-mail sturen. 

Hebt u behoefte aan een wat uitgebreider gesprek? Plan dan eens een videobelgesprek in met één van onze pensioenspecialisten. 

Graag wijzen wij u ook op de Wet toekomst pensioenen. Door de nieuwe wetgeving gaan de pensioenregelingen in Nederland veranderen, zo ook die van het Cabinefonds. Op deze pagina leest u meer. 

Kom in contact