Nieuws

Aanmelden voor PIT 2023

23 januari 2023

PIT is het Pensioen Inspiratie Team van het KLM -Cabinefonds. Als PIT’er gaat u aan de slag als ambassadeur voor het pensioenfonds. Wij leren u meer over uw pensioenregeling en u kunt uw kennis weer overbrengen naar collega’s.

Hoe word ik PIT’er?

Via dit formulier kunt u zich aanmelden. Vervolgens nodigen wij u uit voor een gesprek op het kantoor van Blue Sky Group. Daar vertellen wij meer over de rol van een PIT’er en vragen wij naar uw drijfveren om dit te doen. Zijn wij beiden enthousiast dan stroomt u door naar de PIT-opleiding.

PIT-opleidingsdagen

In twee dagen tijd dompelen wij u onder in uw pensioenregeling. Eén van onze pensioenmentoren vertelt u meer over uw pensioenregeling. Zo leert u over de levensveranderingen die van invloed zijn op het pensioen en wat u dan kunt/moet doen en u leert bijvoorbeeld over de keuzes die de regeling biedt. Ook maakt u kennis met het bestuur van het fonds en vertellen wij hoe het fonds is opgebouwd. 

Wat gaat u doen?

U gaat het pensioen onder de aandacht brengen bij collega’s. Het is van belang om te melden dat u geen adviserende rol krijgt. Het gaat puur en alleen om het onder de aandacht brengen van het pensioen en mensen hierop attent maken. Dat kunt u op drie manieren doen:

  1. Via het delen van content op onze social media kanalen (Facebook en Instagram). Denk aan het schrijven van een blog, korte post, het stellen van een vraag, het maken van een uitlegvideo enzovoort. Ook is het al heel waardevol als u actief in de social media community’s participeert door te reageren en vragen te stellen.
  2. Het voeren van gesprekken op de route. U kunt actief collega’s aanspreken en vertellen over het pensioen. Ook kunt u zodra u zaken opvangt, bijvoorbeeld een collega die gaat scheiden, op dat moment het pensioen onder de aandacht brengen.
  3. Helpen tijdens evenementen. Wij vragen PIT’ers ook om te helpen op evenementen denk aan Cabine Pensioenplein, of een actie op het Bemanningencentrum. 

Nogmaals het is niet de bedoeling dat u collega's gaat adviseren. Het gaat puur om aandacht vragen voor het pensioen. 

Wat word er van u verwacht?

PIT’er zijn is op vrijwillige basis maar niet volledig vrijblijvend. Er zijn een paar zaken de wij verwachten:

  • De gesprekken die u maandelijks voert, rapporteert u terug door middel van een formulier. Wij vragen dan ook één keer per maand een dergelijk formulier voor ons in te vullen. Zo krijgen wij een beeld van het aantal gesprekken en de onderwerpen die leven.
  • Wij verwachten aanwezigheid tijdens de opleidingsdagen (deze dagen krijgt u gecompenseerd). En ook verwachten wij aanwezigheid tijdens de PIT-terugkomdag (ook deze dag krijgt u gecompenseerd)
  • Bij aanvang van een PIT-termijn, bent u nog minimaal 36 maanden in actieve dienst.

Als u helpt tijdens een evenement dan krijgt u ook deze dag gecompenseerd. 

Zitten er eisen aan het kunnen worden van PIT’er?

Er zitten een aantal eisen aan het kunnen worden van PIT’er:

  • U hebt affiniteit met social media en vindt het leuk om content te maken (tekst en/of beeld);
  • U bent minimaal 67% in actieve dienst;
  • U bent nog minimaal van plan 36 maanden in dienst te blijven bij KLM/KLC;
  • U hebt geen grondfunctie maar bent echt actief in de cabine.

Wat levert het u op?

Genoeg! U leert over uw pensioenregeling wat ook u goed van pas kan komen. Daarnaast is het een prachtige manier om collega’s te helpen. 

Meld u direct aan!

Ontmoet PIT'er Frouke de Jong

Mijn naam is Frouke de Jong (42), getrouwd en mama van 2 leuke pubers van 13 en 15 jaar oud.

Inmiddels werk ik alweer 11 jaar bij KLM, na 9 jaar gevlogen te hebben voor Martinair. En ik ben hard op weg om promotie te maken.

Toen het pensioenfonds mij vroeg of ik een nieuwe en vooral op social media gerichte PIT'er wilde worden moest ik (eerlijk is eerlijk) even nadenken. Pensioen is nu precies een onderwerp waar ik niets vanaf weet. Maar mijn weg op de socials weet ik feilloos te vinden. Inmiddels weet ik iets meer van mijn pensioen en weet ik vooral hoe belangrijk het is om over later na te denken.

Het is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Als u de juiste weg weet te vinden dan is heel snel te zien hoe het ervoor staat bij u. Log gewoon eens in op de pensioenplanner.

Mij gaat u vooral terug zien in de vorm van foto's en filmpjes die ik maak voor en met het pensioenfonds.

Hoe meld ik mij aan?

Aanmelden doet u via dit formulier. In maart worden de gesprekken gevoerd.

Hiernaast ziet u een leuke video om een idee te krijgen hoe het is om PIT'er te zijn! 

Meld u vandaag nog aan!