Voor onze dienstverlening kunnen wij uw persoonsgegevens verwerken. Daarnaast maken wij gebruik van cookies op onze website. Raadpleeg voor meer informatie ons privacystatement en cookiestatement.

Sluiten
Print deze pagina

De eindloonregeling

Ieder jaar bouwt u een stukje van uw pensioen op. Het pensioen dat u zo opbouwt is met name gebaseerd op het salaris dat u aan het eind van uw loopbaan verdient. Vanaf uw pensioendatum ontvangt u dit pensioen zolang u leeft. Dit heet een eindloonregeling.

De uiteindelijke hoogte van uw pensioen is onzeker, omdat de pensioenregeling gefinancierd wordt op basis van CDC. CDC is de afkorting van Collective Defined Contribution (collectieve beschikbare premieregeling).

U bouwt pensioen op in een eindloonregeling

Voor elk jaar dienstverband bij KLM bouwt u pensioen op over een deel van uw laatstverdiende salaris. U bouwt niet over uw hele salaris pensioen op. Uw pensioenfonds houdt namelijk rekening met de AOW die u van de overheid ontvangt als u met pensioen gaat. Het deel van uw loon waarover uw geen pensioen opbouwt, heet ‘franchise’.

Over uw salaris minus de franchise bouwt u ouderdomspensioen op. Het totale pensioen dat u opbouwt is gebaseerd op het salaris dat u verdient aan het eind van uw loopbaan. Vanaf uw 60ste ontvangt u dit pensioenbedrag elke maand, zo lang u leeft. Dit heet een eindloonregeling.

Meer weten?

Welkom op MijnKLMPensioen

Op het gebruik van MijnKLMPensioen is de disclaimer van toepassing.

Bekijk de disclaimer (PDF)Naar de homepage