Nieuws

21 maart 2023

Interview

'Een goede pensioenregeling blijft mogelijk'

Uitvoerend bestuursleden Selma Smit en Peter Dorrestijn geven een update over de nieuwe Pensioenwet.

19 maart 2023

Interview

Jolande Verbeek over pensioen

Jolande Verbeek (61) was 37 jaar in vaste dienst bij KLM, waarvan 25 als senior-purser. Ze vond het een wereldbaan, maar maakte in december 2020 toch gebruik van de VVR. Ze heeft er geen moment spijt van gehad. Het lanterfanten bevalt haar prima, al begint het inmiddels een beetje te kriebelen. Ze heeft trouwens wel een paar tips voor haar werkende collega's.

19 maart 2023

Interview

Erik de Roo over pensioen

Erik de Roo (65) maakt eind 2020, na 35 jaar als steward bij KLM , gebruik van de eerste Vrijwillige Vertrekregeling (VVR). Een lastig besluit en een zoektocht naar een nieuwe balans tussen wat hij kon en wilde met al die vrijheid, ook in zijn relatie. Maar, die heeft hij gevonden. Het plan: 1270 kilometer fietsen en een eenvoudig huisje op Bonaire

10 februari 2023

Interview

Liane Koster over trouwen & pensioen

Liane Koster is Cabin Attendant bij KLM. Vorig jaar trouwde Liane met haar man Martijn na een lange verloving. Bij de bruiloft kwamen ook een aantal pensioenkeuzes kijken. Welke keuzes Liane en haar Martijn hebben gemaakt leest u in dit interview.

25 juli 2022

Interview

Kees Porskamp: "Pensioen moeten we sámen doen"

Solidariteit als basis van een goede pensioenregeling is een groot goed, maar deelnemers hebben óók hun eigen verantwoordelijkheid. Dat vindt Kees Porskamp (46), purser en sinds oktober 2019 bestuurslid namens de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC). We moeten het samen doen, is zijn boodschap.

7 juli 2022

Interview

Jessica Vis: "Ik geef mijn collega's een stem"

Jessica Vis (47) werkt al ruim twintig jaar als stewardess voor KLM en vliegt wereldwijd. Sinds vorig jaar zit ze in het Verantwoordingsorgaan van het pensioenfonds, dat toeziet op het beleid van het bestuur.

29 juni 2022

Interview

Marc Nobel: " Tijd om goed pensioen op te bouwen"

'De komende tijd ga ik mij meer in mijn pensioen verdiepen, zoals via de website van het pensioenfonds.' Lees het hele verhaal van Marc.

13 oktober 2021

Interview

Eerst maar eens een nieuwe balans

Paulette van den Berk (58) was jarenlang een bekend gezicht bij KLM en bij het pensioenfonds. Nu afgezwaaid als senior purser na een loopbaan van 36 jaar, 26 jaar in het bestuur van het pensioenfonds, 6 jaar in de groepscommissie, 31 jaar in de ondernemingsraad en altijd actief als VNC-er. En nu? ‘Eerst maar eens een nieuwe balans vinden.’

31 augustus 2021

Interview

Dokteren aan een goed pensioen - interview met Theo Wentink

​​​​​​​Theo Wentink (68) is sinds 2019 niet-uitvoerend bestuurder namens de pensioengerechtigden. Hij heeft een bijzonder CV: 39 jaar bij KLM én 36 jaar als verzekeringsarts bij UWV. Dokteren aan een goed pensioen dus - tijd voor een nadere kennismaking.

16 juli 2021

Interview

Verantwoord beleggen: stap voor stap méér doen

Bestuurder Mark Jan vertelt dat het pensioenfonds op het gebied van maatschappelijk beleggen stap voor stap méér doet.