Nieuws

13 oktober 2021

Interview

Eerst maar eens een nieuwe balans

Paulette van den Berk (58) was jarenlang een bekend gezicht bij KLM en bij het pensioenfonds. Nu afgezwaaid als senior purser na een loopbaan van 36 jaar, 26 jaar in het bestuur van het pensioenfonds, 6 jaar in de groepscommissie, 31 jaar in de ondernemingsraad en altijd actief als VNC-er. En nu? ‘Eerst maar eens een nieuwe balans vinden.’

31 augustus 2021

Interview

Dokteren aan een goed pensioen - interview met Theo Wentink

​​​​​​​Theo Wentink (68) is sinds 2019 niet-uitvoerend bestuurder namens de pensioengerechtigden. Hij heeft een bijzonder CV: 39 jaar bij KLM én 36 jaar als verzekeringsarts bij UWV. Dokteren aan een goed pensioen dus - tijd voor een nadere kennismaking.

16 juli 2021

Interview

Verantwoord beleggen: stap voor stap méér doen

Bestuurder Mark Jan vertelt dat het pensioenfonds op het gebied van maatschappelijk beleggen stap voor stap méér doet.

24 juni 2021

Interview

Jacqueline Schaefer (63) maakte gebruik van de vrijwillige vertrekregeling

Jacqueline Schaefer (63) vloog 34 jaar en maakte in november 2019 gebruik van de vrijwillige vertrekregeling (VVR).

15 december 2020

Interview

Lenny Appel maakte gebruik van de VVR en slaat een nieuwe weg in

De december 2020 uitgave van Focus ligt deze week op de mat. Daarin leest u het interview met collega Lenny Appel over haar keuze voor de VVR. Lenny: ‘Lieve collega’s, na 23 jaar met heel veel plezier te hebben gevlogen, ga ook ik voor de VVR. Het voelt goed. Ik ga een nieuwe weg inslaan.’ Was getekend: Lenny Appel (47). Eind oktober maakte ze haar laatste vlucht als purser. Nieuwe carrière: geven van mindfulness-trainingen, yogalessen en uiteindelijk aan de slag als psycholoog.'

24 juli 2020

Interview

Verantwoord beleggen: voorzichtig vooruit

Wat doet het pensioenfonds op dat gebied van verantwoord beleggen en wat zijn de plannen? En past dat ook bij de mening die deelnemers en gepensioneerden eind vorig jaar gaven in een onderzoek naar risicobereidheid van het pensioenfonds? Lees het in het interview met bestuurlsleden Mark-Jan Boes en Stefan Geerlings in de juni 2020 editie van Focus.

20 december 2019

Interview

Uitwerking pensioenakkoord: persoonlijk, eerlijk en evenwichtig

Lees het interview met Paul Jansen, bestuurslid van het pensioenfonds, en Josje Wijckmans, programmadirecteur bij Blue Sky Group.

4 december 2019

Interview

Nathasja Ritfeld over deeltijd werken en pensioen

Nathasja merkte dat de combinatie van drie kinderen en 80% werken geen stand hield.

4 december 2019

Interview

KLC-er Jozua Dam over deeltijd werken en pensioen

Het was altijd al zijn droom om te gaan vliegen. En die droom kwam uit voor Jozua Dam. In 2016 werd hij cabin attendant bij KLM Cityhopper. Vorig jaar besloot Jozua 80% te gaan vliegen.

24 september 2019

Blog

Eerder met pensioen: Anne-Marie ging op haar 50e met pensioen

"Ik heb me echt goed verdiept in het financiële plaatje. Rondom je pensioen zijn er allerlei keuzemogelijkheden. Elke keuze heeft andere financiële gevolgen."