Voor onze dienstverlening kunnen wij uw persoonsgegevens verwerken. Daarnaast maken wij gebruik van cookies op onze website. Raadpleeg voor meer informatie ons privacystatement en cookiestatement.

Sluiten
Print deze pagina

De NAP is een vrijwillige regeling. U kunt ervoor kiezen om niet (meer) deel te nemen aan de regeling.

U kunt stoppen met betalen van premie voor de NAP. U bouwt geen extra NAP meer op. Uw opgebouwde NAP laat u wel (premievrij) bij het pensioenfonds staan. Ook kunt u ervoor kiezen uw deelname te beëindigen en de NAP in één keer uit te laten keren. Dit noemen wij afkopen.

Stoppen en/of afkopen of eenmalig opnieuw deelnemen aan de NAP kan in januari of juli van ieder jaar.

 

De afkoopwaarde van uw NAP vindt u in MijnKLMPensioen: op het eerstvolgende afkoopmoment en op uw pensioendatum. Wij berekenen de afkoop aan de hand van uw opgebouwde NAP en uw leeftijd op de afkoopdatum. Hoe hoger uw opgebouwde NAP, hoe hoger de afkoopwaarde. Uw opgebouwde NAP wordt vermenigvuldigd met een afkoopfactor. Deze factoren worden regelmatig aangepast. Iemand van rond de dertig jaar heeft een afkoopfactor van ongeveer 7, iemand van zestig jaar heeft een afkoopfactor van ongeveer 18. Dit zijn factoren die horen bij een pensioen dat ingaat op 60 jaar (zoals de NAP). Zie voor informatie de bijlage van het NAP-reglement.

U kunt uw NAP per 1 januari of 1 juli afkopen.

Stap 1 - U geeft uw keuze voor beëindiging van uw deelname aan de NAP door via Mijn NAP in MijnKLMPensioen. Doe dit dit jaar uiterlijk 30 november.

Stap 2 - U ontvangt een schriftelijke offerte met betaalformulier. Als u kiest voor afkoop, moet het originele, volledig ingevulde en ondertekende betaalformulier voor 1 januari of 1 juli door het fonds zijn ontvangen. U ontvangt hiervan een schriftelijke bevestiging.

Stap 3 - Aan het einde van januari of juli ontvangt u de afkoopwaarde rechtstreeks van het fonds. Deze betaling loopt niet via KLM of uw KLM-salaris. KLM houdt per januari of juli geen NAP-premie meer in op uw netto salaris.

Welkom op MijnKLMPensioen

Op het gebruik van MijnKLMPensioen is de disclaimer van toepassing.

Bekijk de disclaimer (PDF)Naar de homepage