Voor onze dienstverlening kunnen wij uw persoonsgegevens verwerken. Daarnaast maken wij gebruik van cookies op onze website. Raadpleeg voor meer informatie ons privacystatement en cookiestatement.

Sluiten

Pensioen123 Laag 2 Als u van baan verandert (NAP)

Print deze pagina

U kunt uw NAP niet meenemen als u van baan verandert

Als u van baan verandert kunt u uw opgebouwde NAP niet meenemen naar de pensioenuitvoerder van uw nieuwe werkgever. Uw NAP blijft gewoon bij ons fonds staan. U kunt er wel voor kiezen uw NAP af te kopen.

Veelgestelde vragen

U kunt uw NAP per 1 januari of 1 juli afkopen.

Stap 1 - U geeft uw keuze voor beëindiging van uw deelname aan de NAP door via Mijn NAP in MijnKLMPensioen. Doe dit dit jaar uiterlijk 30 november.

Stap 2 - U ontvangt een schriftelijke offerte met betaalformulier. Als u kiest voor afkoop, moet het originele, volledig ingevulde en ondertekende betaalformulier voor 1 januari of 1 juli door het fonds zijn ontvangen. U ontvangt hiervan een schriftelijke bevestiging.

Stap 3 - Aan het einde van januari of juli ontvangt u de afkoopwaarde rechtstreeks van het fonds. Deze betaling loopt niet via KLM of uw KLM-salaris. KLM houdt per januari of juli geen NAP-premie meer in op uw netto salaris.

Het is mogelijk om uw NAP voor uw pensioeningang in één keer af te kopen. De afkoopwaarde van uw NAP op het eerstvolgende afkoopmoment vindt u in MijnKLMPensioen onder Mijn NAP bij Deelname.

Pas op het moment dat u met pensioen gaat, kunt u uw NAP levenslang of tijdelijk (tot uw AOW-leeftijd) laten uitkeren. U kunt het dan ook nog in één keer laten uitbetalen.

Welkom op MijnKLMPensioen

Op het gebruik van MijnKLMPensioen is de disclaimer van toepassing.

Bekijk de disclaimer (PDF)Naar de homepage