Pensioen 123 Laag 2

Als u verhuist naar het buitenland (Eindloon)

Verhuizen naar het buitenland: er verandert niets aan uw pensioen

Meld uw verhuizing naar het buitenland aan het pensioenfonds en bespreek wat de gevolgen zijn. Informatie over de gevolgen voor de AOW vraagt u aan bij de Sociale Verzekeringsbank.

Verhuizen naar het buitenland voor uw pensioen
Informatie over de gevolgen voor de AOW vraagt u aan bij de Sociale Verzekeringsbank of kijk op www.svb.nl. De SVB heeft een apart loket voor Belgische zaken. Zij kunnen u verder helpen met de Belgische overheidsregelingen.

Verhuizen naar het buitenland tijdens uw pensioen
Er verandert niets aan uw pensioen. Wel zijn er een aantal zaken waar we u over willen informeren.

Veelgestelde vragen

 • Ook als u in het buitenland woont, bent u verplicht belasting te betalen over het pensioen dat in Nederland wordt uitgekeerd. Daarom moeten wij loonbelasting op uw pensioen inhouden. Woont u in een land waarmee Nederland een verdrag heeft gesloten om dubbele belastingheffing te voorkomen? Dan kunt u de Belastingdienst verzoeken een vrijstellingsverklaring af te geven. Vermeld in het verzoek altijd ons loonbelastingnummer (0051.48.522.L01) en de naam van het fonds (Pensioenfonds KLM-Cabinepersoneel).

  Na ontvangst van de vrijstellingsverklaring hoeven wij niet langer loonbelasting in te houden op uw pensioen. U vraagt de vrijstellingsverklaring aan bij:

  Belastingdienst/Limburg/kantoor Buitenland

  Postbus 2865

  6401 DJ HEERLEN

  www.belastingdienst.nl 

  Telefoon +31 555 385 385