Nieuws

Focus Editie 2022 nu voor u beschikbaar

4 februari 2022

Focus op papier én online

In 2021 hebben we een deelnemersonderzoek uitgevoerd, waarin we onder andere hebben gevraagd waar u het liefst uw informatie vandaan haalt. Gepensioneerden en mensen die hun pensioenleeftijd naderen blijken veel waarde te halen uit Focus magazine. Jongeren lezen liever over hun pensioen via online nieuwsberichten en social media. Daarom ontvangen deelnemers van vijftig jaar of ouder dit weekend de papieren Focus. Overige deelnemers kunnen Focus nog steeds online lezen. Hieronder vindt u een selectie van de artikelen en de digitale Focus. 

Focus editie 2022

Hoe staat uw pensioenfonds ervoor?

De beleidsdekkingsgraad is in 2021 flink gestegen. Van 95,1% per 31 december 2020 naar 112,6% per 31 december 2021. Lees meer over wat dit voor u betekent. 

Stapsgewijs naar een duurzamer pensioen

Waar staat uw pensioenfonds op het gebied van verantwoord beleggen en waar werken we naartoe? Bestuurslid Mark-Jan Boes vertelt u meer over de stappen die het pensioenfonds zet op het gebied van verantwoord beleggen. 

Met pensioen gaan: bereid u voor

Elk jaar gaan er honderden collega's met pensioen. Komt uw eigen pensioendatum ook in zicht? Zorg dan dat u weet wat wat u te wachten staat. Zet de eerste stap door u aan te melden voor een Pensioen In Zicht bijeenkomst.

Hebt u al eens een Pensioen In Zicht bijeenkomst bijgewoond? Dan wordt het tijd om na te denken over de verschillende pensioenkeuzes die u hebt. Zie hieronder vier dingen die u kunt doen om u te helpen met de voorbereiding. 

1. Meld u aan voor een Pensioen in Zicht bijeenkomst

Bij een Pensioen In Zicht bijeenkomst leert u meer over wat u kunt verwachten wanneer u met pensioen gaat, welke keuzemogelijkheden u hebt bij pensionering en hoe u uw eventuele NAP kunt laten uitkeren.

Pensioen in Zicht bijeenkomst

2. Verdiep u in uw pensioenkeuzes bij uw pensioenopbouw

U kunt uw pensioendatum vervroegen of uitstellen, uw ouderdomspensioen omruilen voor partnerpensioen en andersom, u kunt kiezen voor eerst een hoger of juist een lager pensioen en u kunt ook kiezen hoe u uw NAP laat uitbetalen.

Uitleg over keuzes pensioenopbouw

3. Kijk de webinar(s) van Cabine Pensioenplein 2021 terug

Van 7 tot en met 10 september 2021 vond het online Cabine Pensioenplein plaats. Tijdens een vernieuwd programma boden we vier verschillende, inspirerende webinars aan waarbij we in gesprek gingen over pensioen en over later. 

Terugblik Cabine Pensioenplein 2021

4. Stel uw vragen via videobellen

Om een persoonlijke service te blijven bieden zijn we vorig jaar een proef gestart met videobellen. Deelnemers maken enthousiast gebruik van deze mogelijkheid. Omdat de reacties positief zijn verlengen we de proef met een jaar. 

Videobellen

Interviews met Paulette en Jacqueline

Klik hieronder voor de verhalen van Paulette van den Berk en Jacqueline Schaefer, die beiden recent met pensioen gingen. 

'Eerst maar eens een nieuwe balans'

Paulette van den Berk (58) was al jaren actief in de pensioenwereld. Ze was maar liefst 26 jaar actief in het bestuur van het pensioenfonds en wist er dus alles van. Na een loopbaan van 36 jaar nam ze als senior purser afscheid bij KLM en ging in april 2021 met pensioen. De eerste tijd als gepensioneerde gebruikt ze vooral om een nieuwe balans in haar leven te vinden. 

'Het was mooi geweest'

Jacqueline Schaefer (63) werkte bijna net zolang bij KLM als Paulette  (34 jaar) en besloot eind 2019 gebruik te maken van de vrijwillige vertrekregeling (VVR). Ook zij had al pensioenkennis, ze was een tijd PIT'er geweest. Ze koos ervoor om met pensioen te gaan omdat haar lijf het vele vliegen niet meer aankon. Voorlopig is het mede door corona een zware tijd en mist ze haar collega's in de lucht zo nu en dan wel, maar gepensioneerd zijn geeft haar ook rust.