Voor onze dienstverlening kunnen wij uw persoonsgegevens verwerken. Daarnaast maken wij gebruik van cookies op onze website. Raadpleeg voor meer informatie ons privacystatement en cookiestatement.

Sluiten

Pensioen123 Laag 2 Uw NAP eerder of later laten ingaan

Print deze pagina

In de basisregeling van Pensioenfonds KLM-Cabinepersoneel is de pensioenleeftijd 60 jaar. Dat geldt ook voor de NAP. U kunt er ook voor kiezen langer door te werken, uiterlijk tot uw AOW-leeftijd. Als u dat wilt en KLM/KLC stemt in met verlenging van uw dienstverband, stellen we het uitbetalen van uw pensioen (basis en NAP) uit totdat u echt met pensioen gaat.

Gaat u later met pensioen? Dan wordt uw pensioen (basis en NAP) hoger. Kijk voor meer informatie over de verhoging van uw pensioen in MijnKLMPensioen. 

U kunt uw pensioen ook eerder in laten gaan, op z’n vroegst op uw 50e. Hierdoor wordt uw pensioen (basis en NAP) lager. Eerder met pensioen gaan heeft dus financiële gevolgen. De pensioenopbouw stopt eerder en uw pensioen wordt verlaagd.

Tot slot kunt u ook kiezen voor deeltijdpensioen.

Wilt u eerder, later of met deeltijdpensioen? Vraag dit dan een half jaar voor de gewenste ingangsdatum aan en bespreek dit met uw werkgever.

Welkom op MijnKLMPensioen

Op het gebruik van MijnKLMPensioen is de disclaimer van toepassing.

Bekijk de disclaimer (PDF)Naar de homepage