Cookie consent

Op deze site worden cookies gebruikt.

Akkoord

Pensioen123 Laag 2 Overlijdensuitkering aan uw erfgenamen

Print deze pagina

Met de overlijdensuitkering NAP kunt u uw opgebouwde NAP nalaten aan uw erfgenamen. Dit geldt alleen als u overlijdt vóór uw pensioendatum. 

Overlijdt u nadat uw NAP-uitkering al is ingegaan? Dan geldt de overlijdensuitkering NAP niet. U kiest bij pensioeningang namelijk hoe u uw NAP wilt ontvangen: een tijdelijke maandelijkse uitkering tot uw AOW-leeftijd, een levenslange maandelijkse uitkering of een uitkering van de NAP in één keer. Komt u te overlijden nadat uw NAP-uitkering al is ingegaan? Dan vervalt het restant van uw NAP aan het fonds.

Deze overlijdensdekking geldt alleen wanneer u hier in Mijn Nap toestemming voor heeft gegeven en komt te overlijden tijdens actief dienstverband. U kiest bij pensioeningang namelijk hoe u uw NAP wilt ontvangen:

  • een tijdelijke maandelijkse uitkering tot uw AOW-leeftijd,
  • een levenslange maandelijkse uitkering of
  • een uitkering van de NAP in één keer.

De NAP is in 2006, met terugwerkende kracht tot 1 januari 2004, geïntroduceerd toen de pensioenleeftijd werd verhoogd van 56 naar 60 jaar. De NAP is bedoeld om extra pensioen op te bouwen om vóór de normpensioenleeftijd van 60 jaar met pensioen te kunnen gaan. Tot 2015 was er sprake van een verplichte deelname aan de NAP-regeling. Vanaf 2015 is deelname vrijwillig. U bepaalt zelf of u extra pensioen wilt opbouwen.

Welkom op MijnKLMPensioen

Op het gebruik van MijnKLMPensioen is de disclaimer van toepassing.

Bekijk de disclaimer (PDF)Naar de homepage