Cookie consent

Op deze site worden cookies gebruikt.

Akkoord

Pensioen123 Laag 2 Beginnen met een hoger of lager pensioen (Middelloon)

Print deze pagina

U kunt er op uw pensioendatum voor kiezen om eerst tijdelijk meer en later levenslang minder pensioen te ontvangen of andersom. Dat kan handig zijn wanneer u eerder met pensioen gaat dan uw AOW-datum en u wilt extra pensioen ontvangen tot aan de AOW-datum. U kunt zo het gemis aan AOW (gedeeltelijk) opvangen.

Veel mensen kiezen voor eerst tijdelijk een hoger pensioen en daarna levenslang een lager pensioen. Op die manier overbrugt u een AOW-gat. Een AOW-gat is het gemis aan AOW-inkomsten in de periode tussen uw pensioendatum bij KLM en de AOW-ingangsdatum.

Wettelijk moet uw laagste pensioenuitkering minimaal 75% van uw hoogste pensioenuitkering zijn.

Goed voorbereid met pensioen

Bekijk de video voor een overzicht van de keuzes die u hebt rondom uw pensionering. Zodat u goed voorbereid met pensioen gaat. 

U kunt ervoor kiezen om eerst een hoger en daarna een lager pensioen te ontvangen. Of andersom. Veel mensen kiezen voor eerst een hoger pensioen en daarna lager, omdat ze het gemis aan AOW tot aan de AOW-leeftijd willen compenseren met extra pensioen. NB: de lage pensioenuitkering moet minimaal 75% van de hoge pensioenuitkering zijn.

 

Welkom op MijnKLMPensioen

Op het gebruik van MijnKLMPensioen is de disclaimer van toepassing.

Bekijk de disclaimer (PDF)Naar de homepage