Voor onze dienstverlening kunnen wij uw persoonsgegevens verwerken. Daarnaast maken wij gebruik van cookies op onze website. Raadpleeg voor meer informatie ons privacystatement en cookiestatement.

Sluiten

Pensioen123 Laag 2 Eerder, later of deeltijdpensioen (Eindloon)

Print deze pagina

Eerder, later of met deeltijdpensioen

De pensioenleeftijd bij ons pensioenfonds is 60 jaar. Vanaf het moment dat u met pensioen gaat, ontvangt u zolang u leeft elke maand een ouderdomspensioen en eventueel een Netto Aanvullend Pensioen (NAP). U kunt ook eerder of later met pensioen gaan dan op uw 60ste. Op zijn vroegst vanaf uw 50ste en uiterlijk op uw AOW-leeftijd.

Eerder stoppen met werken betekent een lagere pensioenuitkering. Later stoppen met werken betekent een hogere pensioenuitkering. Bespreek met KLM wanneer u wilt stoppen met werken. KLM geeft dit aan ons door. Doe dit ongeveer zes maanden voor de gewenste pensioendatum.

Uw partner moet ook tekenen voor uw pensioenkeuzes

Veel keuzes hebben invloed op de hoogte van uw ouderdomspensioen. Uw partner moet het eens zijn met deze keuzes en moet daarom de aanvraag ook ondertekenen.

Hebt u uw keuzes aan ons doorgegeven en gaat u met pensioen? Dan zijn uw keuzes definitief.

Anne marie

Blog: Anne-Marie ging op haar 50e met pensioen

Veelgestelde vragen

  • Doordat u eerder met pensioen gaat, stopt u eerder met het opbouwen van uw pensioen.
  • Tegelijkertijd moet uw pensioen over meer jaren worden uitgekeerd.
  • We kunnen de premie die u heeft betaald minder lang beleggen.

Hierdoor wordt uw pensioenuitkering lager als u voor uw zestigste met pensioen gaat. Hoe later u met pensioen gaat hoe hoger uw uiteindelijke maandelijkse pensioenuitkering is.

Welkom op MijnKLMPensioen

Op het gebruik van MijnKLMPensioen is de disclaimer van toepassing.

Bekijk de disclaimer (PDF)Naar de homepage