Nieuws

Beleidsdekkingsgraad juli 2023: 126,3%

30 augustus 2023

De beleidsdekkingsgraad van Pensioenfonds KLM-Cabinepersoneel is per eind juli 126,3%. De beleidsdekkingsgraad is een gemiddelde dekkingsgraad van de afgelopen 12 maanden.

Hoe staan we ervoor?

De aandelenmarkten hebben al bijna het gehele jaar een licht stijgende trend laten zien, vooral te danken aan de koersstijgingen van de grootste bedrijven wereldwijd. Obligaties daalden de afgelopen maand beperkt vanwege de stijgende rentes. Het totale vermogen van het pensioenfonds is als gevolg hiervan vrijwel gelijk gebleven. Door een lichte stijging van de rente daalde de waarde van de verplichtingen (het geld dat nodig is om alle pensioenen nu en in de toekomst te kunnen betalen). Per saldo steeg de actuele dekkingsgraad daarom beperkt ten opzichte van vorige maand.

De vereiste beleidsdekkingsgraad voor volledige indexatie (TBI-grens) is onlangs omhoog gegaan van 142,0% (stand per 30-6-2023) naar 143,0% (stand per 31-7-2023). De vereiste beleidsdekkingsgraad waarbij wij volledige indexatie mogen verlenen, is afhankelijk van de rente en kan dus wijzigen. Hier leest u meer.