Nieuws

Nieuwe functies in 'Mijn planner'

20 september 2023

Vanaf nu kunt u in ‘Mijn planner’ ook uw verwachte inkomsten en uitgaven invoeren. Op deze manier kunt u een completer pensioenplaatje maken en het helpt u bij het maken van uw uiteindelijke pensioenkeuzes.

U vindt ‘Mijn planner’ onder ‘MijnKLMPensioen’. Daar vindt u onder andere terug wat u tot nu toe hebt opgebouwd aan pensioen. Ook kunt u de verschillende keuzes bekijken die u nu en later kunt maken en wat de impact daarvan is op uw pensioen.

Nieuw: overige inkomsten en uitgaven 
Voorheen zag u in de planner alleen het pensioen terug dat u aan het opbouwen bent bij het KLM Cabinefonds. Uw toekomstige pensioenplaatje bestaat echter uit meer onderdelen. Zo zijn er mogelijk voor u nog andere inkomstenbronnen die van belang zijn en is het belangrijk om te weten wat uw uitgaven in de toekomst zijn. Op deze manier krijgt u een completer beeld van uw toekomstig financieel plaatje en kunt u betere pensioenkeuzes maken. 

Verwachte inkomsten 
In de planner kunt onder het kopje ‘overige inkomsten’ u verdere verwachte inkomsten invullen. Denk hierbij aan pensioenen die u bij andere werkgevers hebt opgebouwd. U kunt hiervoor www.mijnpensioenoverzicht.nl raadplegen. Ook kunt u denken aan bijvoorbeeld inkomsten vanuit een lijfrente, spaarrekening of beleggingen. Ga er eens rustig voor zitten. 

Verwachte uitgaven 
Naast inkomsten die u ontvangt, blijft u vermoedelijk als u met pensioen bent ook geld uitgeven. Het is goed om na te denken over de uitgaven die u dadelijk, als u met pensioen bent, nog hebt. Denk hierbij aan een eventuele hypotheek, boodschappen en reizen. De pensioen-schijf-van-vijf van het NIBUD kan u hierbij helpen. Het invullen van de pensioen-schijf-van-vijf duurt circa 15 minuten. 

Log in 
Door in te loggen op MijnKLMPensioen en naar ‘Mijn planner’ te gaan, kunt u de nieuwe functies uitproberen. 
 

Hebt u nog vragen? 

Dan kunt u ons op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur bellen op  (020) 426 62 30. Ook kunt u ons een vraag stellen via e-mail:  pensioenservice@klmcabinefonds.nl