Cookie consent

Op deze site worden cookies gebruikt.

Akkoord

Pensioen123 Laag 2 Ouderdomspensioen omruilen voor partnerpensioen (Middelloon)

Print deze pagina

Partnerpensioen is bedoeld als inkomen voor uw partner na uw overlijden. U kunt de hoogte van het partnerpensioen kiezen bij pensionering of uit dienstreding. Het wordt aan uw partner uitgekeerd vanaf uw overlijden, zolang hij of zij leeft. Standaard is het partnerpensioen 70% van het ouderdomspensioen. U kunt ervoor kiezen om meer, minder of geen ouderdomspensioen om te ruilen voor partnerpensioen.

Goed voorbereid met pensioen

Bekijk de video voor een overzicht van de keuzes die u hebt rondom uw pensionering. Zodat u goed voorbereid met pensioen gaat. 

Deze overlijdensdekking geldt alleen wanneer u hier in Mijn Nap toestemming voor heeft gegeven en komt te overlijden tijdens actief dienstverband. U kiest bij pensioeningang namelijk hoe u uw NAP wilt ontvangen:

  • een tijdelijke maandelijkse uitkering tot uw AOW-leeftijd,
  • een levenslange maandelijkse uitkering of
  • een uitkering van de NAP in één keer.

Partnerpensioen is bedoeld als inkomen voor uw partner na uw overlijden. Het wordt aan uw partner uitgekeerd vanaf uw overlijden, zolang hij of zij leeft. Heeft uw partner bijvoorbeeld zelf een goed inkomen en een goed pensioen? Dan kunt u ervoor kiezen minder of geen ouderdomspensioen om te ruilen voor partnerpensioen.

Nee, dit kan niet. Dit is het deel van het partnerpensioen dat is opgebouwd tot de datum waarop het huwelijk, geregistreerd partnerschap of samenlevingscontract is beëindigd. Uw ex-partner krijgt dit pensioen als u overlijdt.

Uw ex-partner kan wel afstand doen van zijn of haar recht op bijzonder partnerpensioen.

Welkom op MijnKLMPensioen

Op het gebruik van MijnKLMPensioen is de disclaimer van toepassing.

Bekijk de disclaimer (PDF)Naar de homepage