Nieuws

Indexatiebesluit 2024 voor werkenden

28 december 2023

Het bestuur probeert de pensioenen ieder jaar te verhogen. Of dit kan hangt af van onze financiële situatie en de afspraken die zijn vastgelegd in ons pensioenreglement. Hieronder leest u wat dit betekent voor u.

Werkt u momenteel voor KLM of KLC? Dan wordt uw pensioen per 1 januari 2024 met 5,17% verhoogd. 

Hoe wordt de indexatie voor mij berekend?
Voor deelnemers die nog werkzaam zijn bij KLM of KLC proberen we de pensioenen mee te laten groeien met de loonrondes bij KLM. Dit jaar (het kalenderjaar 2023) is de algemene loonontwikkeling bij KLM 10,28%. Op basis van onze financiële situatie kunnen wij uw pensioen per 1 januari 2024 met 5,17% verhogen. Dit is de maximale verhoging die we op basis van onze financiële positie kunnen geven.

Uw gemiste indexatie wordt bijgehouden 
In een tabel op de website houden wij bij hoeveel uw pensioen de afgelopen jaren is verhoogd en hoeveel uw pensioen achterloopt op de loonontwikkeling. 

Wanneer en hoe zie ik de indexatie terug? 
Momenteel wordt de indexatie verwerkt in onze administratie. U ziet de indexatie terug in de planner vanaf (naar verwachting) januari 2024. 

Inzicht in de hoogte van uw pensioen
Zien hoeveel pensioen u in totaal hebt opgebouwd, inclusief vorige werkgevers en met AOW? Ga dan naar www.mijnpensioenoverzicht.nl

Meld u aan voor de NWSflits
Wilt u direct op de hoogte zijn over uw pensioen? Meld u dan voor de NWSflits via Mijn gegevens in MijnKLMPensioen. Door u aan te melden voor de NWSflits ontvangt u dit soort berichten direct in uw mailbox. 

Hebt u vragen?
Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 020 426 62 30 Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur. Of stuur een e-mail naar pensioenservice@klmcabinefonds.nl. Let op, door de feestdagen is onze afdeling tijdelijk minder goed bereikbaar.