Nieuws

Coronavirus: impact op het pensioenfonds – update 16 april

16 april 2020

Blijf op de hoogte

Wij houden u via deze pagina op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de impact daarvan op uw pensioenfonds. 

 

Alleen bereikbaar via telefoon en e-mail

Helaas hebben de maatregelen rondom het coronavirus ook impact op onze persoonlijke dienstverlening. De pensioengesprekken op kantoor en nabestaandenbezoeken bij deelnemers thuis komen tot in elk geval 1 juni te vervallen. We begrijpen dat dit heel vervelend is maar we stellen de gezondheid van onze medewerkers en deelnemers voorop. Wel zijn we elke dag telefonisch en per e-mail bereikbaar voor al uw vragen. Daarbij heeft (i.v.m. de continuïteit van onze dienstverlening) e-mail onze voorkeur.

De financiële impact van het coronavirus op uw pensioen

Het nieuws over het coronavirus heeft gevolgen voor de financiële markten. De aandelenkoersen en de rente zijn sterk gedaald. Het effect op de actuele dekkingsgraad is groot. Begin april heeft er enig herstel plaatsgevonden op de aandelenbeurzen wereldwijd. De beurzen reageerden positief op de berichten dat in sommige landen de toename van het aantal besmettingen over het hoogtepunt lijkt en steeds meer landen komen met financiële steunmaatregelen. De daling sinds de uitbraak van het coronavirus is echter nog niet goedgemaakt; het rendement op de beleggingen is in het eerste kwartaal van 2020 uitgekomen op -7,5% (over 2019 was het rendement +14,6%). De verwachting is dat de beurzen nog enige tijd onrustig zullen blijven.

Financiële positie van het fonds

Leg uw e-mailadres vast

Controleer ook of u uw e-mailadres hebt vastgelegd in MijnKLMPensioen. U ontvangt dan een e-mail als er nieuwe post voor u klaarstaat in Mijn documenten. Zo houdt u meteen uw pensioenpost overzichtelijk bij elkaar.

E-mailadres controleren

Wat betekent het principeakkoord van de KLM en de vakbonden voor mijn pensioen?

Het principeakkoord over de noodmaatregelen als gevolg van het coronavirus gaat uit van volledige doorbetaling van uw salaris. KLM doet daarvoor een beroep op de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW-regeling). Uw pensioenopbouw gaat in principe dan ook door. Het is nog geen definitief akkoord. Zodra helemaal duidelijk is wat de maatregelen van het kabinet zijn en de inhoud van het definitieve akkoord, laten wij u weten wat dit voor uw pensioenopbouw betekent.