Nieuws

Beleidsdekkingsgraad januari 2024: 125,4%

20 februari 2024

De beleidsdekkingsgraad van Pensioenfonds KLM-Cabinepersoneel is per eind januari 125,4%. De beleidsdekkingsgraad is een gemiddelde dekkingsgraad van de afgelopen 12 maanden.

Hoe staan we ervoor?

In 2024 is er een mogelijke daling van de rente, de financiële markten zijn hier blij mee, want vooralsnog blijft een economische krimp uit en de aandelen stijgen door deze mogelijke rentedaling en een goed presterende economie. Wel is het vermogen van het fonds gelijk gebleven, door verliezen op andere beleggingscategorieën.

Ondanks deze mogelijke renteverlaging, is de rente in januari wel gestegen. Doordat de rente in januari is gestegen, zijn de verplichtingen (het geld dat we nodig hebben om alle pensioenen nu en in te toekomst te kunnen betalen) gedaald. Doordat het vermogen gelijk is gebleven en de verplichtingen zijn gedaald, is de actuele dekkingsgraad van het pensioenfonds gestegen. 

De vereiste beleidsdekkingsgraad voor volledige indexatie (indexatiegrens) is momenteel 142,0% (stand per januari 2024). De indexatiegrens is afhankelijk van de rente en kan dus wijzigen. 

Dekkingsgraad november 2023