Nieuws

Afkoop NAP twee jaar nadat u uit dienst bent

12 april 2022

Bent u uit dienst bij KLM en hebt u in het verleden Netto Aanvullend Pensioen (NAP) premie betaald voor een jaarlijkse NAP-uitkering na pensionering? Als uw jaarlijkse NAP-uitkering volgens de wet niet hoog genoeg is om in stand te houden, zetten wij de waarde van uw jaarlijkse NAP-uitkering om in één bedrag dat u nu van ons krijgt.

Wij zetten uw jaarlijkse NAP uitkering om naar één bedrag

Als uw jaarlijkse NAP uitkering lager is dan de wettelijke afkoopgrens van € 520,35 per jaar kopen wij uw NAP-uitkering af. Dit doen we twee jaar nadat u uit dienst gegaan bent. Wij berekenen de waarde van uw jaarlijkse NAP uitkering om naar één bedrag. Het berekenen van deze waarde doen wij op basis van de regels in het NAP reglement. Het bedrag dat u ontvangt, is hoger dan uw jaarlijkse NAP-uitkering. Het zijn de premies die u in het verleden betaald hebt plus het rekenrendement minus de kosten. Hebt u een brief van ons gekregen? Vul het formulier uit de bijlage in en stuur het aan ons op. Het bedrag dat u krijgt is een netto uitkering. 

Weer in dienst bij KLM-Cabinepersoneel?

Op het moment dat u weer in dienst komt bij KLM-Cabinepersoneel bouwt u automatisch weer ouderdomspensioen op en kunt u opnieuw deelnemen aan de NAP. De afkoop die is gedaan, kunnen we dan helaas niet meer terugdraaien.

Vragen?

Hebt u nog vragen of wilt u meer informatie? Wij helpen u graag.