Nieuws

Ontmoet PIT-er Angelien

27 juni 2024

Vorig jaar is PIT-2023 gestart. Graag stellen wij u eens in de zoveel tijd voor aan één van onze PIT-ers. Dit keer is dat PIT-er Angelien.

Mijn naam is Angelien (52 jaar), getrouwd en moeder van twee eigenwijze pubers van zestien en achttien jaar oud.

Ik ben in 1992 als zomerstewardess begonnen bij Transavia Airlines en ik heb daar tien jaar met heel veel plezier gevlogen in combinatie met diverse nevenfuncties. 

‘Time flies when you are having fun’, is een veel gebruikt gezegde en op waarheid gebaseerd, want ik vlieg nu alweer 32 jaar de wereld rond waarvan 22 jaar bij  KLM. Ik heb het vliegen altijd mogen combineren met nevenactiviteiten waaronder onderdeel zijn van de Ondernemingsraad van KLM, de KLM Ledenraad en sinds 2023 als PIT-er voor het KLM Cabinefonds

Toen het pensioenfonds mij vroeg of ik een blog wilde schrijven over PIT-er zijn, moest ik even nadenken. Pensioen is nu eenmaal geen sexy onderwerp. De nieuwe lichting collega’s weten hun weg op social media en internet feilloos te vinden, maar dit onderwerp zullen ze niet snel opzoeken op Google. Het is echter wel belangrijk, want er gaan dingen veranderen voor iedereen door de invoering van het nieuwe pensioenstelsel. Inmiddels weet ik dankzij de PIT-opleidingsdagen meer van mijn pensioen en weet ik vooral hoe belangrijk het is om over later na te denken. Dat maakt het PIT-er zijn ook zo leuk. Ik kan mijn opgedane kennis delen met mijn collega’s. 

Ik ga aan boord het gesprek aan en krijg vragen over samenwonen of kinderen en de bijbehorende consequenties voor pensioen. Soms roepen bepaalde onderwerpen bij mij ook vragen op, zoals een echtscheiding of stergeval. Ik zoek dan contact met het pensioenfonds om hier meer over te weten. PIT-er zijn kost mij vrijwel geen tijd in mijn privéleven, alleen het schrijven van deze blogs kost mij wat tijd, maar dat doe ik graag om collega’s te helpen! 

Pensioen is echt niet zo ingewikkeld als het lijkt. Log eens in op de pensioenplanner en laat je verrassen hoe eenvoudig het systeem werkt! U kunt zelfs berekenen welke financiële consequentie parttime vliegen heeft op uw pensioen en welk percentage gunstig is! 

Een slimme jongen of meid is tenslotte op zijn of haar toekomst voorbereid!