Nieuws

Doorvliegen na de normpensioendatum, hoe zit dat precies?

22 mei 2023

De normpensioendatum is 60 jaar, het gaat dan om de 1e dag van de maand waarin u de 60-jarige leeftijd bereikt. U kunt er zelf voor kiezen om eerder of later met pensioen te gaan. Deze keuze moet u tenminste zes maanden voor de gewenste ingangsdatum van uw pensioen aanvragen bij HR KLM.

De normpensioendatum bij het KLM Cabinefonds is de 1e dag van de maand waarin u de 60-jarige leeftijd bereikt. U hebt de keuze om eerder of later met pensioen te gaan. Dit kan op zijn vroegst wanneer u de 50-jarige leeftijd bereikt en uiterlijk op uw AOW-leeftijd.

Wanneer moet u dit aan ons doorgeven?
Als u eerder of later met pensioen wilt, moet u dit tenminste zes maanden voor de gewenste ingangsdatum aanvragen bij HR KLM. Zij geven dat door aan ons. Let op! Deze keuze is eenmalig. Als u uw pensioendatum eenmaal gekozen hebt dan is deze definitief en kunt u dit niet meer aanpassen. Het is dan ook belangrijk om hier goed over na te denken en deze keuze niet al te ver voor uw normpensioendatum te maken. Tenminste zes maanden van tevoren is ruim op tijd. 

In MijnKLMPensioen kunt u zien wat het effect op uw pensioen is als u eerder of later met pensioen gaat.