Nieuws

De NAP wordt vrijwillig

23 december 2014

De Netto Aanvullende Pensioenregeling (NAP) is een aanvulling op de basispensioenregeling. Deze regeling is uniek voor het KLM cabinepersoneel en is tot op heden de enige mogelijkheid die KLM biedt om pensioen bij te sparen. De NAP is destijds ingevoerd om deelnemers de mogelijkheid te bieden om eerder met pensioen te gaan. Deelname aan de NAP is verplicht. De premie voor de NAP wordt ingehouden op uw nettoloon. U ontvangt de NAP vanaf uw pensionering, naar keuze tijdelijk of levenslang netto. Ook kunt u het bedrag op uw pensioendatum in één keer laten uitkeren. De NAP kent geen overlijdensrisicoverzekering en geen partnerpensioen.

Wat kunt u per 1 januari doen met de NAP?

Door overheidsmaatregelen wordt deelname aan de NAP per 1 januari 2015 vrijwillig. Dit betekent dat u verschillende dingen met de NAP kunt doen.

  1. U kunt op dezelfde wijze doorgaan met de NAP.
  2. U kunt stoppen met betalen van premie voor de NAP (beëindiging van uw deelname). U bouwt dan geen extra NAP meer op, maar het opgebouwde bedrag laat u wel bij het pensioenfonds staan.
  3. Ook kunt u ervoor kiezen uw deelname te beëindigen en de NAP direct in één keer uit laten keren. Dit noemen wij afkopen

Het stopzetten van de premie of afkoop kunt u schriftelijk melden aan het pensioenfonds. Omdat 2015 een overgangsjaar is, wordt de beëindiging per juli 2015 met terugwerkende kracht verwerkt. Een besluit tot beëindiging registreren wij per datum van melding. Vanaf april 2015 kunnen wij u ook een persoonlijke opgave met de afkoopwaarde toesturen. 

Meer informatie 

Het arbeidsvoorwaardelijk overleg bekijkt op een later moment nog op welke voorwaarden de NAP kan worden voortgezet. Deze informatie kan van belang zijn voor het maken van een goede keuze. In het eerste kwartaal van 2015 ontvangt u hierover meer informatie.