Nieuws

Indexatiebesluit 2015

23 december 2014

Op 5 december 2014 heeft het bestuur van Stichting Pensioenfonds KLM-Cabinepersoneel een besluit genomen over de verhoging van pensioenen en pensioenaanspraken in 2015 (indexatiebesluit). De pensioenen voor actieve deelnemers worden geïndexeerd met de loonronde. De aanspraken van actieve deelnemers worden per 1 januari 2015 niet verhoogd omdat er per 1 januari 2015 geen algemene loonronde bij KLM is. Wel is er ruimte in de zogenoemde Toeslagreserve en kan er een additionele (inhaal)indexatie worden verleend van 0,11%.

Voor gepensioneerden geldt dat de pensioenuitkeringen worden geïndexeerd met de prijsindex. Op basis van de hoogte van de reële dekkingsgraad over de periode juni-november 2014 worden de pensioenuitkeringen per 1 januari 2015 in principe met 0,68% verhoogd (volledige indexatie zou 0,7% zijn geweest). Voorwaarde is een voldoende hoge nominale dekkingsgraad op 31 december 2014. Bent u onder pensioenreglement 1998 of 1977 met pensioen gegaan dan worden uw pensioenaanspraken niet verhoogd. Pensioengerechtigden worden hierover begin januari geïnformeerd.

Indexatiebeleid

Het pensioenfonds heeft de ambitie om jaarlijks de pensioen(aanspraken) te indexeren. Dit is belangrijk om de koopkracht zoveel mogelijk te handhaven. Het pensioenfonds kent een voorwaardelijk indexatiebeleid. Klik hier om meer te lezen over het indexatiebeleid van het pensioenfonds.

Volgend jaar het indexatiebesluit digitaal

Over een indexatiebesluit gaat het fonds voortaan alleen nog digitaal communiceren om zo de kosten verder te kunnen verlagen. U ontvangt dan geen indexatiebrief meer. Wij raden u aan zich te abonneren op de gratis digitale nieuwsbrief van het pensioenfonds. Dan bent u het snelst op de hoogte!

Liever niet digitaal? Dan ziet u de indexatie terug op uw pensioenspecificatie of uw Pensioenoverzicht.