Voor onze dienstverlening kunnen wij uw persoonsgegevens verwerken. Daarnaast maken wij gebruik van cookies op onze website. Raadpleeg voor meer informatie ons privacystatement en cookiestatement.

Sluiten

Nieuws Vergeet uw NAP niet bij uw belastingaangifte

18-02-2021

Hebt u in 2020 pensioen in de NAP opgebouwd of een NAP-uitkering ontvangen?
In Mijn Documenten in MijnKLMPensioen staat uw fiscale jaaropgaaf NAP 2020. Deze hebt u nodig voor uw belastingaangifte.

NAP opgeven in Box 3
De Belastingdienst ziet uw NAP als vermogen. Daarom moet u uw NAP net als uw spaargeld opgeven bij uw bezittingen als u uw belastingaangifte invult. U geeft de fiscale waarde van uw NAP op in Box 3 bij 'Rechten op periodieke uitkeringen' onder 'Bankrekeningen en andere bezittingen'.

U ontvangt uw fiscale jaaropgaaf NAP ook in de brievenbus als u nog papieren post van ons ontvangt.

NAP is een vrijwillige regeling

De Netto Aanvullende Pensioenregeling (NAP) biedt u de mogelijkheid om extra pensioen op te bouwen. De NAP is een vrijwillige regeling. Twee keer per jaar (per 1 juli en 1 januari) kunt u uw deelname aan de NAP beëindigen of eenmalig opnieuw deelnemen. U kunt ieder jaar (onder voorwaarden) zelf de hoogte van uw maandelijkse premie-inleg bepalen (voor 1 oktober doorgeven)

Wijzigingen geeft u door in Mijn NAP in MijnKLMPensioen

Veelgestelde vragen

Fiscale waarde

Waarde van de NAP volgens de rekenregels van de Belastingdienst  die u bij uw belastingaangifte opgeeft.     

Waar staat het?                           

In Mijn documenten in MijnKLMPensioen op uw fiscale jaaropgaaf NAP.

Afkoopwaarde 

Een eenmalige uitkering berekend volgens de rekenregels van het pensioenfonds als u niet meer wilt deelnemen aan de NAP.          

Waar staat het?                           

In Mijn NAP bij Deelname / Beëindigen deelname.

Opgebouwde NAP       

Vanaf uw pensioendatum een levenslange netto pensioenuitkering.        

Waar staat het?                           

In Mijn NAP.

U kunt uw NAP per 1 januari of 1 juli afkopen.

Stap 1 - U geeft uw keuze voor beëindiging van uw deelname aan de NAP door via Mijn NAP in MijnKLMPensioen door te klikken op deelname beëindigen. Doe dit vóór 1 oktober om per 1 januari of vóór 1 april om per 1 juli af te kopen.

Stap 2 - U ontvangt een schriftelijke offerte in de loop van oktober/april met betaalformulier. Als u kiest voor afkoop, moet het originele, volledig ingevulde en ondertekende betaalformulier voor 1 januari of 1 juli door het fonds zijn ontvangen. U ontvangt hiervan een schriftelijke bevestiging.

Stap 3 - Aan het einde van januari of juli ontvangt u de afkoopwaarde rechtstreeks van het fonds. Deze betaling loopt niet via KLM of uw KLM-salaris. KLM houdt per januari of juli geen NAP-premie meer in op uw netto salaris.

Welkom op MijnKLMPensioen

Op het gebruik van MijnKLMPensioen is de disclaimer van toepassing.

Bekijk de disclaimer (PDF)Naar de homepage