Nieuws

Uitvoeringsorganisatie pensioenfonds wint PensioenWegwijzer 2021

4 november 2021

Voor de zevende keer is donderdag 4 november de PensioenWegwijzer uitgereikt aan een organisatie uit de financiële sector met het meest innovatieve praktijkvoorbeeld om pensioenkeuzes makkelijker te maken. De prijs werd door de jury uitgereikt aan Blue Sky Group, de uitvoeringsorganisatie van het pensioenfonds, voor de methode: Deelnemers zijn de beste pensioenwegwijzer.

Cabine deelnemers als beste pensioenwegwijzer

Blue Sky Group, de uitvoeringsorganisatie van het pensioenfonds, dong mee met een methode die er op gericht is om de deelnemer zelf in te zetten in de pensioencommunicatie. Deelnmeers vertrouwen informatie van ‘een persoon zoals ikzelf’ veel meer dan een autoriteit of instantie en zijn veel eerder geneigd om die persoon te volgen. Al sinds 2008 zetten we daarvoor PIT-ers in bij het cabinefonds. Sinds dit jaar scouten we influencers met een groot bereik onder de deelnemers en ondersteunen ze met communicatiemiddelen. De jury noemde de aanpak ‘overtuigend in z’n eenvoud’ en roemde het initiatief vanwege ‘de kracht van de deelnemer en het gebruik van het netwerk’.

Deze prijs is dus door en voor jullie! Wij bedanken de 300 PIT'ers die al jaren hun collega's inspireren om met hun pensioen aan de slag te gaan. Via gesprekken op de route en in de Facebook group Cabine Pensioenplein. En natuurlijk Marloes Felix bedankt voor het maken van de leuke pensioentutorial.