Voor onze dienstverlening kunnen wij uw persoonsgegevens verwerken. Daarnaast maken wij gebruik van cookies op onze website. Raadpleeg voor meer informatie ons privacystatement en cookiestatement.

Sluiten

Uniform Pensioenoverzicht 

Uw jaarlijks Uniform Pensioenoverzicht (UPO)

Ieder jaar ontvangt u een persoonlijk pensioenoverzicht van uw pensioenfonds: het Uniform Pensioenoverzicht (UPO). Het UPO geeft een beknopt overzicht van uw pensioen. Met de gegevens die op 1 januari bij ons bekend waren. Uw UPO's staan in Mijn documenten.

 

UPO 2020

Uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO) 2020 vindt u in Mijn documenten in MijnKLMPensioen. Het UPO is een handig overzicht waarmee u in één oogopslag kunt zien hoeveel pensioen u hebt opgebouwd en hoeveel pensioen u kunt verwachten. Bent u gepensioneerd? Dan ziet u op uw UPO hoeveel pensioen u ontvangt. 

Nieuw op het UPO: wat als het mee- of tegenzit?

De hoogte van uw pensioen is niet zeker. Op het UPO ziet u dit terug in een afbeelding met drie pijlen die aangeven hoeveel pensioen u kunt verwachten als het mee- of tegenzit. Klik hier voor meer informatie. 

Vragen over het UPO 2020?

Normaal vindt u ons jaarlijks op het Bemanningencentrum op Schiphol met een pensioenstand om uw UPO-vragen te beantwoorden. Deze kan dit jaar natuurlijk niet doorgaan. Wel helpen wij u graag verder aan de telefoon en per e-mail. U kunt ook uw vraag in de besloten Facebook groep Cabine Pensioenplein stellen.

UPO ontvangen? Regel wat praktische pensioenzaken

Regel nu pensioen uw aandacht heeft een paar praktische pensioenzaken in MijnKLMPensioen zoals:

  • Uw overlijdensuitkering NAP(Mijn NAP)
  • Als u hebt gekozen voor ‘digitaal ‘nee’ bij communicatievoorkeuren: wilt u dit zo laten? (Mijn gegevens)
  • Leg uw e-mailadres vast (Mijn gegevens)
  • Bekijk uw keuzemogelijkheden (Mijn planner)
Naar MijnKLMPensioen

Kies voor UPO digitaal & verklein uw footprint!

Wij versturen steeds minder UPO’s of meldingen per post, maar dat kunnen er nog minder worden. Leg in Mijn gegevens in MijnKLMPensioen uw e-mailadres vast. Dan kunnen wij u een e-mailnotificatie sturen als uw UPO of andere documenten voor u klaarstaan in Mijn documenten. Dit is beter voor het milieu en handig voor uzelf: u hebt dan al uw pensioenpost bij elkaar in een digitaal dossier.  

Verklein uw footprint

Veelgestelde vragen

Ja, wij zetten uw UPO ook bij Mijn documenten. Zo kunt u ze makkelijk printen of downloaden. Wilt u uw UPO voortaan alleen nog maar digitaal ontvangen en niet meer per post? Dat kan natuurlijk. U geeft uw voorkeur aan bij Mijn gegevens > Digitaal communiceren.

Bent u op zoek naar uw factor A voor uw Belastingaangifte? Die vindt u op uw Uniform Pensioenoverzicht. Log in op MijnKLMPensioen en ga naar Mijn documenten om uw Uniform Pensioenoverzicht te bekijken.

U hebt uw factor A nodig als u wilt berekenen hoeveel fiscale ruimte u hebt om uw pensioen aan te vullen met lijfrentes.

De toelichtingen van afgelopen jaren vindt u op de documentenpagina. In 2020 is er geen aparte UPO toelichting. Hebt u vragen dan kunt u de informatie op de website lezen of u kunt contact opnemen met onze afdeling pensioenservice

Welkom op MijnKLMPensioen

Op het gebruik van MijnKLMPensioen is de disclaimer van toepassing.

Bekijk de disclaimer (PDF)Naar de homepage