Uniform Pensioenoverzicht 

UPO in Mijn documenten

Het Uniform Pensioenoverzicht (UPO) is een handig overzicht waarmee u in één oogopslag kunt zien hoeveel pensioen u hebt opgebouwd en hoeveel pensioen u kunt verwachten. Bent u gepensioneerd? Dan ziet u op uw UPO hoeveel pensioen u ontvangt. 

Uw UPO 2024 vindt u in Mijn documenten in MijnKLMPensioen.

Veelgestelde vragen

U kunt uw UPO digitaal vinden bij Mijn documenten. Zo kunt u deze makkelijk printen of downloaden. Wilt u uw UPO voortaan alleen nog maar per post ontvangen en niet meer digitaal? Dat kan natuurlijk. U geeft uw voorkeur aan bij Mijn gegevens > Digitaal communiceren.

In het UPO staat de stand per 1 januari. In MijnKLMPensioen vindt u altijd de actuele stand van uw pensioen. Wijzigingen in uw situatie, zoals een stap in uw carrière of veranderingen in deeltijdpercentage, worden verwerkt in de pensioenbedragen die wij in MijnKLMPensioen laten zien.

Bij 'Wat krijgt u als u met pensioen gaat' is rekening gehouden met uw scheiding. Een deel van uw pensioen gaat naar uw ex-partner. Dat kunt u niet zien op uw UPO. Uw ex-partner krijgt een eigen UPO met daarin het pensioen dat hij of zij kan verwachten vanaf uw pensionering totdat één van beiden overlijdt.

Bent u op zoek naar uw factor A voor uw Belastingaangifte? Die vindt u op uw Uniform Pensioenoverzicht. Log in op MijnKLMPensioen en ga naar Mijn documenten om uw Uniform Pensioenoverzicht te bekijken.

U hebt uw factor A nodig als u wilt berekenen hoeveel fiscale ruimte u hebt om uw pensioen aan te vullen met lijfrentes.

De toelichtingen van afgelopen jaren vindt u op de documentenpagina. Sinds 2020 is er geen aparte UPO toelichting meer. Hebt u vragen dan kunt u de informatie op de website lezen of u kunt contact opnemen met onze afdeling pensioenservice

Samantha legt uit

Wij staan klaar voor u!

Hebt u vragen over uw UPO of andere pensioenvragen? Kom in contact met ons! Onze pensioenmentoren staan klaar om u via verschillende kanalen verder te helpen. Log in om uw UPO te bekijken en kies de contactmogelijkheid die het beste bij u past. 

PIZ

Bekijk de evenementen

Jaarlijks organiseren wij verschillende evenementen. Denk hierbij aan Cabine Pensioenplein en de workshop 'Maak uw persoonlijke pensioenplaatje'. Op onze evenementenpagina vindt u alle aankomende evenementen en kunt u zich direct aanmelden.

Pensioenevenement

Meer leren over uw pensioen

Wilt u graag meer leren over de pensioenregeling of over verantwoord beleggen? Bekijk dan eens onze videopagina. Op deze pagina vindt u verschillende informatieve video's, opnames van webinars en handige tutorials.

Meer manieren om met ons in contact te komen

videobellen

Videobellen

U maakt een afspraak wanneer het u uitkomt. Videobellen is zeer geschikt voor vragen over de keuzes die u kunt maken als u met pensioen gaat. We kunnen namelijk makkelijk informatie laten zien door het scherm van MijnKLMPensioen te delen. Plan een gesprek in!

bel ons

Liever even bellen of mailen?

U kunt ons op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur bereiken via (020) 426 62 30 of pensioenservice@klmcabinefonds.nl.

Via e-mail bereiken we u het snelst

Wij staan graag goed in contact met u. Via e-mail bereiken wij u het snelst en e-mail is goedkoper en beter voor het milieu. Daarom is het belangrijk dat wij een e-mailadres van u hebben.

Hebt u uw e-mailadres al doorgegeven? Dat kan eenvoudig via MijnKLMPensioen.