Uniform Pensioenoverzicht 

Uw jaarlijks Uniform Pensioenoverzicht (UPO)

Ieder jaar ontvangt u een persoonlijk pensioenoverzicht van uw pensioenfonds: het Uniform Pensioenoverzicht (UPO). Het UPO geeft een beknopt overzicht van uw pensioen. Met de gegevens die op 1 januari bij ons bekend waren. Uw UPO's staan in Mijn documenten.

 

UPO 2021

Uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO) 2021 vindt u in Mijn documenten in MijnKLMPensioen. Het UPO is een handig overzicht waarmee u in één oogopslag kunt zien hoeveel pensioen u hebt opgebouwd en hoeveel pensioen u kunt verwachten. Bent u gepensioneerd? Dan ziet u op uw UPO hoeveel pensioen u ontvangt. 

Vragen over het UPO 2021?

Normaal vindt u ons jaarlijks op het Bemanningencentrum op Schiphol met een pensioenstand om uw UPO-vragen te beantwoorden. Deze kan dit jaar natuurlijk niet doorgaan. Wel helpen wij u graag verder aan de telefoon en per e-mail. U kunt ook uw vraag in de besloten Facebook groep Cabine Pensioenplein stellen.

Kies voor UPO digitaal & verklein uw footprint!

Wij versturen steeds minder UPO’s of meldingen per post, maar dat kunnen er nog minder worden. Leg in Mijn gegevens in MijnKLMPensioen uw e-mailadres vast. Dan kunnen wij u een e-mailnotificatie sturen als uw UPO of andere documenten voor u klaarstaan in Mijn documenten. Dit is beter voor het milieu en handig voor uzelf: u hebt dan al uw pensioenpost bij elkaar in een digitaal dossier.  

Verklein uw footprint

Veelgestelde vragen

  • Ja, wij zetten uw UPO ook bij Mijn documenten. Zo kunt u ze makkelijk printen of downloaden. Wilt u uw UPO voortaan alleen nog maar digitaal ontvangen en niet meer per post? Dat kan natuurlijk. U geeft uw voorkeur aan bij Mijn gegevens > Digitaal communiceren.

  • In het UPO staat de stand per 1 januari. In MijnKLMPensioen vindt u altijd de actuele stand van uw pensioen. Wijzigingen in uw situatie, zoals een stap in uw carrière of veranderingen in deeltijdpercentage, worden verwerkt in de pensioenbedragen die wij in MijnKLMPensioen laten zien.

  • Bij 'Wat krijgt u als u met pensioen gaat' is rekening gehouden met uw scheiding. Een deel van uw pensioen gaat naar uw ex-partner. Uw ex-partner krijgt een eigen UPO met daarin het pensioen dat hij of zij kan verwachten vanaf uw pensionering totdat één van beiden overlijdt.

  • Bent u op zoek naar uw factor A voor uw Belastingaangifte? Die vindt u op uw Uniform Pensioenoverzicht. Log in op MijnKLMPensioen en ga naar Mijn documenten om uw Uniform Pensioenoverzicht te bekijken.

    U hebt uw factor A nodig als u wilt berekenen hoeveel fiscale ruimte u hebt om uw pensioen aan te vullen met lijfrentes.

  • De toelichtingen van afgelopen jaren vindt u op de documentenpagina. In 2020 is er geen aparte UPO toelichting. Hebt u vragen dan kunt u de informatie op de website lezen of u kunt contact opnemen met onze afdeling pensioenservice

  • Deze zijn verwerkt op uw UPO.

  • Omdat uw pensioengevend loon in 2021 lager is, is uw pensioengrondslag ook lager en bouwt u daardoor in 2021 minder pensioen op. Het pensioen wat u eerder hebt opgebouwd wordt niet verlaagd. In de bedragen op het UPO is nog geen rekening gehouden met de lagere pensioengrondslag.