Uniform Pensioenoverzicht 

UPO 2022 in Mijn documenten: kom in contact met ons!

Het UPO is een handig overzicht waarmee u in één oogopslag kunt zien hoeveel pensioen u hebt opgebouwd en hoeveel pensioen u kunt verwachten. Bent u gepensioneerd? Dan ziet u op uw UPO hoeveel pensioen u ontvangt. 

Uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO) 2022 vindt u binnenkort in Mijn documenten in MijnKLMPensioen. Hebt u vragen over het UPO? Kom in contact met ons!

Wij staan klaar voor u!

Hebt u vragen over uw UPO of andere pensioenvragen? Kom in contact met ons! Onze pensioenmentoren staan klaar om u via verschillende kanalen verder te helpen. Log in om uw UPO te bekijken en kies de contactmogelijkheid die het beste bij u past. 

We komen weer naar het BMC!

Onze jaarlijkse pensioenstand op het Bemanningencentrum is dé plek om even spontaan met ons in contact te komen, een pensioenvraag te stellen of om samen met een pensioenspecialist in uw pensioen te duiken. Goed nieuws: na twee jaar (door coronamaatregelen) afwezig te zijn, komen we dit jaar weer naar u toe! Van 20 t/m 24 juni staan we van 07.00 - 13.00 uur op het BMC. Zoek ons op op het BMC voor al uw pensioenvragen!

Webinar: leren zelf uw pensioen te regelen

Geen gerichte vragen maar wel benieuwd hoe het nou zit? Dan is het webinar ‘Leren zelf uw pensioen te regelen’ misschien een goed startpunt. In een uurtje tijd krijgt u: Inzicht in hoe uw pensioen ervoor staat; wordt u wegwijs gemaakt in uw online pensioenomgeving; inzicht in effect van keuzes werk/prive op uw pensioen; hoe u de NAP in kunt zetten om uw pensioendoelen te halen. Datum/tijd: 12 mei van 14.00 - 15.00 uur.

Meer manieren om met ons in contact te komen

Videobellen

U maakt een afspraak wanneer het u uitkomt. Videobellen is zeer geschikt voor vragen over de keuzes die u kunt maken als u met pensioen gaat. We kunnen namelijk makkelijk informatie laten zien door het scherm van MijnKLMPensioen te delen. Plan een gesprek in!

Liever even bellen of mailen?

U kunt ons op werkdagen tussen 8.30 uur en 17.00 uur bereiken via (020) 426 62 30 of pensioenservice@klmcabinefonds.nl.

Via e-mail bereiken we u het snelst

Wij staan ook graag per e-mail goed in contact met u. Via e-mail bereiken wij u namelijk het snelst en e-mail is goedkoper en beter voor het milieu. Daarom s het belangrijk dat wij een e-mailadres van u hebben. Hebt u uw e-mailadres al doorgegeven? Log in op MijnKLMPensioen en geef uw e-mailadres door.

Veelgestelde vragen

  • Ja, wij zetten uw UPO ook bij Mijn documenten. Zo kunt u ze makkelijk printen of downloaden. Wilt u uw UPO voortaan alleen nog maar digitaal ontvangen en niet meer per post? Dat kan natuurlijk. U geeft uw voorkeur aan bij Mijn gegevens > Digitaal communiceren.

  • In het UPO staat de stand per 1 januari. In MijnKLMPensioen vindt u altijd de actuele stand van uw pensioen. Wijzigingen in uw situatie, zoals een stap in uw carrière of veranderingen in deeltijdpercentage, worden verwerkt in de pensioenbedragen die wij in MijnKLMPensioen laten zien.

  • Bij 'Wat krijgt u als u met pensioen gaat' is rekening gehouden met uw scheiding. Een deel van uw pensioen gaat naar uw ex-partner. Uw ex-partner krijgt een eigen UPO met daarin het pensioen dat hij of zij kan verwachten vanaf uw pensionering totdat één van beiden overlijdt.

  • Bent u op zoek naar uw factor A voor uw Belastingaangifte? Die vindt u op uw Uniform Pensioenoverzicht. Log in op MijnKLMPensioen en ga naar Mijn documenten om uw Uniform Pensioenoverzicht te bekijken.

    U hebt uw factor A nodig als u wilt berekenen hoeveel fiscale ruimte u hebt om uw pensioen aan te vullen met lijfrentes.

  • De toelichtingen van afgelopen jaren vindt u op de documentenpagina. In 2020 is er geen aparte UPO toelichting. Hebt u vragen dan kunt u de informatie op de website lezen of u kunt contact opnemen met onze afdeling pensioenservice

  • Deze zijn verwerkt op uw UPO.

  • Omdat uw pensioengevend loon in 2021 lager is, is uw pensioengrondslag ook lager en bouwt u daardoor in 2021 minder pensioen op. Het pensioen wat u eerder hebt opgebouwd wordt niet verlaagd. In de bedragen op het UPO is nog geen rekening gehouden met de lagere pensioengrondslag.