Nieuws

Uitkomsten deelnemersonderzoek

30 juli 2024

Onlangs kon u meedoen aan een deelnemersonderzoek. Wij zijn erg blij dat veel deelnemers het onderzoek hebben ingevuld. Graag delen wij de belangrijkste uitkomsten met u. 

Een dikke voldoende 
Alle deelnemers konden aan het onderzoek deelnemen. Gemiddeld beoordeelt u het fonds met een 7,3 als het gaat om uw algemene tevredenheid. Uit het onderzoek blijkt dat u over het algemeen vertrouwen hebt in het fonds. Ook bent u tevreden over de communicatie en informatie die u van het fonds ontvangt. In aanloop naar de nieuwe regeling vinden wij het belangrijk om u goed op de hoogte te houden. Wij zijn dan ook blij om te horen dat u tevreden bent over de communicatie. 

Minder vertrouwen in de nieuwe regels voor pensioen 
Uit het onderzoek bleek echter ook dat u op het moment minder vertrouwen hebt in de nieuwe pensioenregels die gelden in Nederland. Ongeveer de helft van u heeft geen tot weinig vertrouwen in het nieuwe Nederlandse pensioenstelsel. Dat komt mogelijk omdat slechts een klein deel van de deelnemers aangeeft voldoende over de nieuwe Pensioenwet te weten. Wel geeft u aan dat u een positief gevoel hebt bij hoe het fonds u zal begeleiden naar de nieuwe regeling. 

Wij zullen dan ook de komende tijd extra aandacht besteden aan het delen van informatie over de nieuwe Pensioenwet. Dit zal onder andere weer 

U hebt veel inzicht in uw eigen pensioensituatie 
Een ruime meerderheid geeft aan inzicht te hebben in de eigen pensioensituatie. Ook geven de meeste deelnemers aan zich recent nog in het pensioen te hebben verdiept. 

MijnKLMPensioen wordt uiteraard als kanaal veel geraadpleegd. Ook zien wij dat met name de gepensioneerden het magazine Focus graag tot zich nemen. 

Het vervolg
Wij gebruiken de uitkomsten van dit onderzoek om onze dienstverlening en communicatie te verbeteren. Ook blijven wij de aankomende tijd dit onderzoek te herhalen. Hiervoor zullen wij gebruikmaken van steekproeven. Houd uw e-mail dan ook in de gaten, en doe mee aan het onderzoek als u benaderd wordt. De eerst volgende meting vindt aan het einde van dit jaar plaats. 

Hebt u nog andere vragen? 
Hebt u nog vragen of wilt u meer informatie? Wij helpen u graag. U kunt ons op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.00 uur bereiken via (020) 426 62 30 of pensioenservice@klmcabinefonds.nl.