Nieuws

Tijdelijke heffingskorting

28 februari 2013

Ontvangt u pensioen, maar nog geen AOW-uitkering? Dan heeft u mogelijk recht op een tijdelijke heffingskorting. Hierdoor betaalt u minder belasting. De tijdelijke heffingskorting bedraagt 1% van uw pensioenuitkering met een maximum van € 182 op jaarbasis.

U kunt de tijdelijke heffingskorting aanvragen bij uw jaarlijkse belastingaangifte. Maakt u gebruik van het aangifteprogramma van de Belastingdienst, dan wordt de tijdelijke heffingskorting automatisch door de Belastingdienst verwerkt. Maakt u gebruik van formulieren voor uw belastingaangifte, dan gebruikt u de groene tabel “met loonheffing, en tijdelijke heffingskorting” om de loonbelasting met toepassing van de tijdelijke heffingskorting te bepalen.

De tijdelijke heffingskorting mag maar op één pensioenuitkering worden toegepast. Als u meerdere pensioenuitkeringen ontvangt en/of de tijdelijke heffingskorting wordt op meerdere uitkeringen toegepast, dan betaalt u mogelijk te weinig belasting. In dat geval ontvangt u een naheffing van de Belastingdienst. Vraagt u de tijdelijke heffingskorting aan bij uw jaarlijkse belastingaangifte dan kunt u een eventuele naheffing (gedeeltelijk) voorkomen. De tijdelijke heffingskorting op pensioenuitkeringen geldt voor 2013, 2014 en 2015.