Blog

"Sugar daddy, staatsloten of... NAP-sparen"

Door:
5 september 2018

Rianne Stronks: "Als PIT-er spreek ik jullie regelmatig over pensioen issues. Ik merk dan dat men zich nogal eens afvraagt waar de NAP voor is en waar het voor gebruikt kan worden. Dus daarom deel ik hier mijn persoonlijke overwegingen om NAP op te bouwen. 

Twee jaar terug verbrak ik, na 18 jaar samen en twee kinderen  verder, mijn relatie. Dit had ook nogal veel impact op mijn pensioen.  Ik zou graag voor mijn AOW-leeftijd met pensioen willen. Door deeltijdwerken en het niet verevenen van het pensioen van mijn ex-partner, zou er nu te weinig pensioen over blijven om van te leven. Zelfs niet als ik nu fulltime zou werken en morgen wonderbaarlijk zou promoveren tot senior purser.

Sugar daddy, staatsloten of... toch sparen voor pensioen
Sparen via NAP leek me de meeste kans van slagen. Nu spaar ik, uitgerekend met Mijn Planner in MijnKLMPensioen, toch wel redelijk veel, namelijk zo’n € 200,00 per maand. Dit doe ik voor als mijn knieën straks gaan protesteren bij die laatste tien plateautjes achter uit de trolley en ik de OCR niet meer in kan klauteren. Met een maandsalaris van € 1800,00 hakte dit spaarbedrag er wel behoorlijk in, maar na vier maanden haalde ik het eind van de maand met zwarte cijfers! Dan kan ik lekker met pensioen en tot mijn AOW-leeftijd vul ik mijn pensioen aan met mijn opgebouwde NAP. Dan moet het zeker lukken....

Zit je een soortgelijke situatie en wil je net zoals ik aanvullend sparen voor je pensioen?
Geef dit dan voor 1 oktober 2018 door aan ons pensioenfonds via Mijn NAP in MijnKLMPensioen. Dan kun je binnenkort al beginnen! Ik kan nu zonder pensioenonderbuikgevoel me alvast oriënteren op 'thuis leuke dingen doen als je niet meer bezig bent met bergen wasgoed en omgaan met jetlag'. En daar heb ik al een begin mee gemaakt: Glas in lood.

Maar zoals jullie merken is het vliegen nog lang niet uit mijn systeem!"