Blog

Samantha vertelt over: Hoe het is om PIT'er te zijn

Door: Samantha van der Wurff
21 april 2023
Samantha van der Wurff
PIT'er

“Collega’s weten mij inmiddels ook te vinden via bijvoorbeeld sociale media. Vanuit het pensioenfonds voel ik mij zeer gewaardeerd en ik zou het iedereen aanraden om deze functie te overwegen, niet alleen voor uzelf maar ook voor onze collega’s is het belangrijk dat we elkaar wegwijs maken met betrekking tot ons pensioen!”

Juni vorig jaar ben ik begonnen met mijn nevenfunctie als PIT’er. Wat ik fijn vond aan de PIT-training is dat ik allerlei informatie kreeg over hoe ons pensioen werkt en wat ik allemaal kan met onze pensioenplanner. Dat is niet alleen belangrijk voor mezelf om te weten, maar ook voor mijn collega’s.

Kennis opdoen en delen
Wat deze functie namelijk zo leuk maakt, is dat ik de opgedane kennis kan delen met collega’s op de route. Zo ga ik vaak met collega’s het gesprek aan over ons pensioen en over later (de toekomst). Hier komen hele mooie verhalen uit. Soms roepen de verhalen bij mij ook weer vragen op maar dit kan ik dan altijd zelf uitzoeken of laten uitzoeken door ons pensioenfonds. We hebben mooie ‘visitekaartjes’ waarop onze naam staat en deze kan ik uitdelen aan collega’s als ze nog meer informatie willen.

Een absoluut hoogtepunt
Zelf heb ik in november 2022 de kans gepakt om ook de workshop ‘Maak uw persoonlijke pensioenplaatje’ te geven aan collega’s samen met een pensioenmentor. Dit was tijdens het grote event Cabine Pensioenplein, ik heb dit maar liefst drie dagen gedaan. Dit gaf mij onwijs veel energie en het was ook fijn om collega’s te helpen bekend te raken met de planner.

Hoeveel tijd kost PIT’er zijn?
Elke maand vul ik een vragenlijstje in met de onderwerpen die ik besproken heb met collega’s of geef ik signalen door vanuit de  collega’s die relevant zijn om te weten voor het pensioenfonds.

Kost het mij veel tijd om PIT’er te zijn? Nee niet echt, ik kan het zo gek maken als ik zelf wil natuurlijk. De gesprekken ga ik vaak aan boord al aan dus dat kost mij vrijwel geen tijd. Het rapporteren is een paar minuten werk en wat mij ietsje meer tijd kost is eventuele berichtjes/foto’s of blogs schrijven voor het pensioenfonds, maar dat doe ik dan vaak als ik op de route ben en niet thuis. Ook heb ik inmiddels al diverse filmpjes en foto’s opgenomen bij het pensioenfonds zelf en deze dag(en) worden gecompenseerd.

Ik raad PIT’er worden zeker aan
Kortom, mij geeft de functie van PIT’er onwijs veel energie en kennis. Ik heb mezelf ontwikkeld als een stabiele PIT’er met mijn opgedane kennis en kan vol vertrouwen aan boord vragen beantwoorden van collega’s of weet hoe ik ze kan doorverwijzen. Collega’s weten mij inmiddels ook te vinden via bijvoorbeeld sociale media. Vanuit het pensioenfonds voel ik mij zeer gewaardeerd en ik zou het iedereen aanraden om deze functie te overwegen, niet alleen voor uzelf maar ook voor onze collega’s is het belangrijk dat we elkaar wegwijs maken met betrekking tot ons pensioen!