Nieuws

Medio januari meer nieuws over de NAP

22 december 2023

De regels voor pensioen gaan veranderen. De pensioenregeling van KLM Cabinefonds gaat hierdoor ook wijzigen, dat geldt ook voor de NAP. 

Binnenkort meer nieuws over de NAP
We staan aan de vooravond van grote wijzigingen in pensioenland. De regels voor pensioen gaan veranderen. Hierdoor gaat ook uw pensioenregeling wijzigen. De ambitie is om per 1 januari 2026 over te gaan naar de nieuwe pensioenregeling. Hoe de nieuwe regeling er precies uit komt te zien, weten we nog niet. Hierover zijn KLM en de vakbonden nog in overleg. Wat we al wel weten delen we graag met u en vindt u terug op de volgende pagina. Ook sturen wij u medio januari een brief met meer informatie over specifiek de NAP.

Veel vragen over de gevolgen voor de NAP
Wij merken dat er veel vragen zijn wat de wijzigingen betekenen voor de NAP. Tijdens Cabine Pensioenplein  is aangegeven dat u dit jaar informatie ontvangt over de gevolgen van de nieuw Pensioenwet voor de NAP. Helaas laat deze communicatie nog even op zich wachten door gesprekken hierover met KLM en de vakbonden. Half januari kunt u deze informatie via een brief van ons verwachten. Samen met een overzicht van de meest gestelde vragen. 

De nieuwe regeling is nog ver weg
Er verandert nu nog niks aan uw pensioen, dat blijven wij graag benadrukken. Dat gebeurt pas als de nieuwe pensioenregeling ingaat. Onze ambitie is om op 1 januari 2026 over te gaan naar de nieuwe pensioenregeling. Tot die tijd blijft u pensioen opbouwen en/of ontvangen zoals u dat gewend bent.

Meer weten? 
Wilt u weten wat de Wet toekomst pensioen en de veranderende regels voor pensioen voor u gaan betekenen? U leest hier meer. Hier vindt u ook een filmpje met uitleg over de Wet toekomst pensioen.