Nieuws

KLM VVR 2-2020 en uw pensioen

23 oktober 2020

Vrijwillige vertrekregeling KLM opnieuw opengesteld (VVR 2-2020)

Alle informatie over de VVR 2-2020 en de veelgestelde vragen vindt u op MyKLM. Ook vindt u daar een rekenmodule. Uw vragen over KLM VVR 2-2020, uw IPB-rechten en de WW kunt u het beste met de HR-afdeling van KLM bespreken.

Vragen over uw pensioen?

We kunnen u wel helpen met vragen over uw pensioen. We zien dat jullie veelal met dezelfde vragen rondlopen. We hebben er een aantal op een rijtje gezet in een infographic.

Infographic VVR 2-2020 en pensioen

Bijlage Grootte
544.11 kB

Veelgestelde vragen

Als u aansluitend op de KLM VVR 2020 met pensioen gaat, hoeft u niet zelf uw pensioen aan te vragen. KLM geeft uw pensioendatum aan ons door. U ontvangt bericht van ons bericht over de keuzes die u kunt maken.

Gaat u niet aansluitend op de KLM VVR 2020 met pensioen? Geef ons dan zes maanden van tevoren uw gewenste pensioendatum door, zodat wij u op tijd kunnen informeren over de keuzes die u kunt maken.

Uw pensioendatum bepaalt u zelf. U kunt op zijn vroegst vanaf uw 50ste en uiterlijk op uw AOW-leeftijd met pensioen. Bespreek met KLM wanneer u wilt stoppen met werken. KLM geeft dit aan ons door. Doe dit ongeveer zes maanden voor de gewenste pensioendatum.

U kunt uw NAP ieder jaar afkopen in januari of juli. Als u uw NAP wilt afkopen per januari, geef dit dan vóór 1 oktober aan ons door. Wilt u uw NAP afkopen per juli? Geef dit dan vóór 1 april aan ons door.

 

De eenmalige uitkering per eerst volgende afkoopdatum ziet u in Mijn NAP in MijnKLMPensioen. De eenmalige uitkering op uw pensioendatum ziet u in Mijn planner.