Welkom bij PIT

PIT

PIT is het Pensioen Inspiratie Team van KLM-Cabinefonds. De PIT-teams worden bij Blue Sky Group opgeleid, waarna zij op de route en online pensioen bij collega's onder de aandacht brengen. Het pensioenfonds vindt het belangrijk dat deelnemers weten hoe hun pensioenregeling eruitziet en welke pensioenkeuzes zij kunnen maken, zodat zij later niet voor verrassingen komen te staan. PIT'ers helpen hierbij. 

PIT is er om collega’s te interesseren voor en bewust te maken van hun pensioen. Zodat zij op tijd de juiste pensioenkeuzes kunnen maken.

Elk jaar wordt er een nieuw PIT-team opgeleid. Dit zijn de voorwaarden voor deelname aan PIT:

  • Minimaal 67% in actieve dienst (tenzij u veel actief wilt zijn op social media*)
  • Geen grondfunctie
  • 100% aanwezigheid op de opleidingsdagen
  • Binnen een PIT-termijn (18 maanden) twee terugkomdagen bijwonen. 
  • Bij aanvang van PIT-termijn, nog minimaal 36 maanden in actieve dienst zijn (geen pensioenplannen binnen drie jaar)
  • Affiniteit met social media (Facebook en Instagram)

*Werkt u 50% en wilt u toch graag PIT'er worden? In dat geval zou u actief kunnen zijn op social media. U kunt zich dan ook alsnog aanmelden en wij bespreken dan graag de mogelijkheden verder met u. 

Aanmelden voor PIT

Ontmoet PIT'er Frouke de Jong

Mijn naam is Frouke de Jong (42), getrouwd en mama van 2 leuke pubers van 13 en 15 jaar oud.

Inmiddels werk ik alweer 11 jaar bij KLM, na 9 jaar gevlogen te hebben voor Martinair. En ik ben hard op weg om promotie te maken.

Toen het pensioenfonds mij vroeg of ik een nieuwe en vooral op social media gerichte PIT'er wilde worden moest ik (eerlijk is eerlijk) even nadenken. Pensioen is nu precies een onderwerp waar ik niets vanaf weet. Maar mijn weg op de socials weet ik feilloos te vinden. Inmiddels weet ik iets meer van mijn pensioen en weet ik vooral hoe belangrijk het is om over later na te denken.

Het is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Als u de juiste weg weet te vinden dan is heel snel te zien hoe het ervoor staat bij u. Log gewoon eens in op de pensioenplanner.

Mij gaat u vooral terug zien in de vorm van foto's en filmpjes die ik maak voor en met het pensioenfonds.

Ontmoet PIT'er Samantha van der Wurff

“Collega’s weten mij inmiddels ook te vinden via bijvoorbeeld sociale media. Vanuit het pensioenfonds voel ik mij zeer gewaardeerd en ik zou het iedereen aanraden om deze functie te overwegen, niet alleen voor uzelf maar ook voor onze collega’s is het belangrijk dat we elkaar wegwijs maken met betrekking tot ons pensioen!”

Juni vorig jaar ben ik begonnen met mijn nevenfunctie als PIT’er. Wat ik fijn vond aan de PIT-training is dat ik allerlei informatie kreeg over hoe ons pensioen werkt en wat ik allemaal kan met onze pensioenplanner. Dat is niet alleen belangrijk voor mezelf om te weten, maar ook voor mijn collega’s.

Kennis opdoen en delen
Wat deze functie namelijk zo leuk maakt, is dat ik de opgedane kennis kan delen met collega’s op de route. Zo ga ik vaak met collega’s het gesprek aan over ons pensioen en over later (de toekomst). Hier komen hele mooie verhalen uit. Soms roepen de verhalen bij mij ook weer vragen op maar dit kan ik dan altijd zelf uitzoeken of laten uitzoeken door ons pensioenfonds. 

Hoeveel tijd kost PIT’er zijn?
Kost het mij veel tijd om PIT’er te zijn? Nee niet echt, ik kan het zo gek maken als ik zelf wil natuurlijk. De gesprekken ga ik vaak aan boord al aan dus dat kost mij vrijwel geen tijd. Het rapporteren is een paar minuten werk en wat mij ietsje meer tijd kost is eventuele berichtjes/foto’s of blogs schrijven voor het pensioenfonds, maar dat doe ik dan vaak als ik op de route ben en niet thuis. Ook heb ik inmiddels al diverse filmpjes en foto’s opgenomen bij het pensioenfonds zelf en deze dag(en) worden gecompenseerd.