Nieuws

Update - Verwerking gecorrigeerde salarisverhoging per januari 2018

29 juli 2021

De salarisverhoging is verwerkt

De gecorrigeerde salarisverhoging per januari 2018 is in onze administratie verwerkt. Het verwerken van deze salarisverhoging vroeg helaas veel tijd omdat het verschillende consequenties heeft en we dit met veel partijen moesten afstemmen. Bedankt voor uw geduld.

Wat betekent dit voor uw pensioen?

De aanpassing heeft beperkte invloed op de hoogte van uw pensioen. Dit verschilt per deelnemer. In MijnKLMPensioen ziet u nu weer uw correcte gegevens.

U ontvangt al een pensioenuitkering?

Deelnemers die al een pensioen ontvangen en van wie de uitkering is aangepast, ontvangen uiterlijk volgende week persoonlijk bericht.

Reden correctie salarisverhoging 1 januari 2018

KLM heeft eind 2020 besloten om met terugwerkende kracht de salarisverhoging van 1 januari 2018 te corrigeren. Daarover hebt u bij uw salarisstrook van december 2020 een bericht van KLM ontvangen.

KLM heeft dit besluit genomen naar aanleiding van een uitspraak van de rechtbank. De loonronde is destijds uitgevoerd als een verhoging van 1% met een bodem van 50 euro per maand. Deze is eind december alsnog uitgevoerd als een verhoging van 1,5% met een bodem van 50 euro per maand.

Hebt u vragen?

Wij helpen u graag verder. Neem contact met ons op via telefoonnummer (020) 426 62 30 van 8.30 - 17.00 uur ma-vr of pensioenservice@klmcabinefonds.nl. Of maak een afspraak voor videobellen.