Nieuws

Rond 1 januari 2021 met pensioen?

9 juni 2020

Let op: 
Nieuwe omrekenfactoren nog niet opgenomen in Mijn planner (volgt eind juni 2020) 

Uw pensioenregeling biedt diverse keuzemogelijkheden, zoals eerder of later met pensioen gaan en uw ouderdomspensioen omzetten in partnerpensioen of andersom. Voor het berekenen van deze keuzes gebruikt het pensioenfonds omrekenfactoren. Deze factoren worden periodiek vastgesteld en zijn gebaseerd op onder meer de stand van de rente en de levensverwachting. Per 1 januari 2021 wijzigen deze omrekenfactoren en daardoor ook de pensioenbedragen als u na 1 januari 2021 met pensioen gaat.

Nieuwe omrekenfactoren zijn vanaf eind juni 2020 verwerkt in Mijn planner. Wat betekent dit voor u?

  • Gaat u na 1 januari 2021 met pensioen dan gaan de getoonde bedragen nog iets wijzigen. De huidige bedragen geven een goede inschatting van de hoogte van uw pensioen, maar worden dus nog aangepast. Wij adviseren u na 1 juli opnieuw in Mijn planner naar de door u gewenste keuzes te kijken. 
  • Als u uw pensioendatum vóór of op 1 januari 2021 kiest, berekenen wij uw pensioenuitkering op basis van de huidige omrekenfactoren. Mijn planner toont dan nu al de goede bedragen.

Kunnen we nog iets voor u doen?
Hebt u een vraag of wilt u meer informatie? Wij helpen u graag bij het bekijken van uw keuzes. U kunt ons op werkdagen tussen 8.30 uur en 17.00 uur bereiken via 020 426 62 30 of pensioenservice@klmcabinefonds.nl.