Nieuws

Let op, omrekenfactoren wijzigen per 1 januari 2024 (update)

13 juli 2023

Uw pensioenregeling biedt diverse keuzemogelijkheden, zoals eerder of later met pensioen gaan en uw ouderdomspensioen omzetten in partnerpensioen of andersom. Voor het berekenen van deze keuzes gebruikt het pensioenfonds omrekenfactoren. Deze factoren worden periodiek vastgesteld en zijn gebaseerd op onder meer de stand van de rente en de levensverwachting. Per 1 januari 2024 wijzigen deze omrekenfactoren en daardoor ook de pensioenbedragen als u na 1 januari 2024 met pensioen gaat.

Nieuwe omrekenfactoren zijn verwerkt in Mijn planner. Wat betekent dit voor u?

  • Gaat u na 1 januari 2024 met pensioen dan kunnen de bedragen die u eerder hebt gezien in de planner, zijn gewijzigd. Wij berekenen uw pensioenuitkering namelijk op basis van de nieuwe omrekenfactoren die gaan gelden per 1 januari 2024. Wij adviseren u opnieuw in Mijn Planner naar de door u gewenste keuzes te kijken. 
  • Als u uw pensioendatum vóór of op 1 januari 2024 kiest, berekenen wij uw pensioenuitkering op basis van de huidige omrekenfactoren. Mijn Planner toonde al de goede bedragen.
  • Hebt u ook een Netto Aanvullend Pensioen en overweegt u afkoop bij pensioeningang op of na 1 januari 2024? Dan kan dit afkoopbedrag ook nog wijzigen als gevolg van aangepaste afkoopfactoren. De nieuwe afkoopfactoren zijn nog niet zichtbaar in Mijn Planner. 

Wij houden u op de hoogte 

Zodra de afkoopfactoren, die gelden per 1 januari 2024, verwerkt zijn in Mijn Planner informeren wij u hierover via een nieuwsbericht op onze website. 

Kunnen we nog iets voor u doen?

Hebt u een vraag of wilt u meer informatie? Wij helpen u graag. U kunt ons op werkdagen tussen 8.30 uur en 17.00 uur bereiken via 020 426 62 30 of pensioenservice@klmcabinefonds.nl of maak een afspraak om te videobellen.

 

Pensioen In Zicht

Bereikt u binnen anderhalf jaar de pensioenleeftijd? Of wilt u eerder stoppen met werken en met pensioen? Dan nodigen wij u uit om deel te nemen aan een Pensioen In Zicht bijeenkomst. De eerst volgende bijeenkomst staat gepland op 10 oktober van 09.00 tot 13.00 uur.