Nieuws

‘Het verhogen van mijn NAP inleg geeft mij meer financiële armslag'

18 september 2018

Jacqueline Terpstra: "De vraag hoe lang ik nog moet werken, wordt mij de laatste tijd steeds vaker gesteld! Zoals het er nu naar uitziet krijg ik in 2030 mijn AOW. Voor de snelle rekenaar, dit betekent inderdaad dat ik nog 12 jaar te gaan heb tot mijn pensioen. Wil ik ook nog tot mijn 67e doorwerken? Lange tijd stond ik er niet bij stil dat ik eventueel ook al veel eerder de behoefte zou kunnen hebben om met pensioen te gaan.

Minder werken = minder pensioen

Verschillende keuzes nu zijn van invloed op de hoogte van mijn pensioen later en een blik in de pensioenplanner heeft mij wakker geschud. Ik werk nu 80% maar heb toen mij zoon nog klein was heb ik 50% en 67% gewerkt. Daarom heb ik minder pensioen opgebouwd. Door nu iets extra’s opzij te zetten kan ik dat weer aanvullen.

De opties van de NAP

Afgelopen jaar heb ik gekeken wat ik kon en wilde missen en op welke manier ik mijn pensioen zou kunnen aanvullen. Toen heb ik besloten mijn NAP inleg te verhogen naar 4%. Ik ga ervanuit dat mijn inleg tot mijn zestigste een jaarlijks rendement heeft van 3,2%. Dit is voor mij een aantrekkelijkere optie dan de opties die bijvoorbeeld een bank biedt.

Het verhogen van mijn NAP inleg geeft mij meer financiële armslag als ik eerder wil gaan stoppen met werken of met deeltijdpensioen wil gaan. Ook jij kunt kijken wat er mogelijk is door met je DigiD in te loggen op www.klmcabinefonds.nl. Wil je deelnemen aan de NAP regeling of wil je hem wijzigen kijk dan in ‘Mijn Planner’ en ‘Mijn NAP’ hoeveel NAP je kunt en wilt opbouwen. En vergeet niet de overlijdensuitkering aan te vinken zodat je NAP naar je erfgenamen gaat als je voor je pensioen komt te overlijden. Kies in Mijn NAP de gewenste inleg en bevestig je keuze. Wacht daar niet te lang mee want je hebt nog tot 1 oktober!"