Voor onze dienstverlening kunnen wij uw persoonsgegevens verwerken. Daarnaast maken wij gebruik van cookies op onze website. Raadpleeg voor meer informatie ons privacystatement en cookiestatement.

Sluiten

Nieuws Geef uw NAP-keuze voor 1 april door

23-02-2021

Geef uw NAP-keuze voor 1 april door

Wilt u in juli uw deelname beëindigen, opnieuw deelnemen of uw opgebouwde NAP laten uitkeren? Geef dit dan vóór 1 april door via Mijn NAP in MijnKLMPensioen.

De Netto Aaanvullende Pensioenregeling (NAP) is een vrijwillige regeling. U kunt in januari of juli van ieder jaar er voor kiezen:

  • om uw inleg in de NAP te beëindigen. U bouwt u geen extra NAP meer op. Uw opgebouwde NAP laat u wel (premievrij) bij het pensioenfonds staan.
  • opnieuw deel te nemen aan de NAP (dat kan slechts één keer).
  • uw opgebouwde pensioen in de NAP in één keer te laten uitkeren. Dit noemen wij afkopen. U kunt daarna nog één keer opnieuw deelnemen aan de NAP.

 

NAP aan uw erfgenamen nalaten

Check ook meteen of u bij Mijn NAP al hebt aangevinkt of u uw NAP bij uw overlijden voor uw pensioendatum wil nalaten aan uw erfgenamen. Als u ons hiervoor geen toestemming hebt gegeven, dan vervalt uw NAP aan het fonds.

Meer informatie over NAP nalaten aan uw erfgenamen

Veelgestelde vragen

U kunt uw NAP per 1 januari of 1 juli afkopen.

Stap 1 - U geeft uw keuze voor beëindiging van uw deelname aan de NAP door via Mijn NAP in MijnKLMPensioen door te klikken op deelname beëindigen. Doe dit vóór 1 oktober om per 1 januari of vóór 1 april om per 1 juli af te kopen.

Stap 2 - U ontvangt een schriftelijke offerte in de loop van oktober/april met betaalformulier. Als u kiest voor afkoop, moet het originele, volledig ingevulde en ondertekende betaalformulier voor 1 januari of 1 juli door het fonds zijn ontvangen. U ontvangt hiervan een schriftelijke bevestiging.

Stap 3 - Aan het einde van januari of juli ontvangt u de afkoopwaarde rechtstreeks van het fonds. Deze betaling loopt niet via KLM of uw KLM-salaris. KLM houdt per januari of juli geen NAP-premie meer in op uw netto salaris.

De afkoopwaarde van uw NAP vindt u in MijnKLMPensioen:

  • Bij Mijn NAP onder deelname beëindigen ziet u de afkoopwaarde op het eerstvolgende afkoopmoment.
  • Bij Mijn planner onder Uitkering Netto Aanvullend Pensioen (NAP) ziet u de afkoopwaarde op uw pensioendatum.

Wij berekenen de afkoop aan de hand van uw opgebouwde NAP en uw leeftijd op de afkoopdatum. Hiervoor gebruiken we zogenoemde factoren. Deze factoren zijn opgenomen in de bijlage van het NAP-reglement.

Welkom op MijnKLMPensioen

Op het gebruik van MijnKLMPensioen is de disclaimer van toepassing.

Bekijk de disclaimer (PDF)Naar de homepage