Nieuws

Aanmelden voor deelnemersvergadering

30 juli 2013

Wilt u ook weten hoe uw inkomen voor later geregeld is? Meld u nu aan voor de jaarlijkse deelnemersvergadering van uw pensioenfonds. Hier hoort u hoe uw pensioenfonds ervoor staat, kunt u vragen stellen aan het bestuur en een workshop naar keus volgen. Meld u nu aan voor de deelnemersvergadering en de workshop. 

Datum: 13 september 2013

Locatie: Prof. E.M. Meijerslaan 1, Amstelveen

Programma

Op vrijdag 13 september 2013 bent u van harte welkom op het kantoor van Blue Sky Group in Amstelveen. Tijdens de vergadering informeert het bestuur u over actuele zaken rondom het pensioen en hebt u de gelegenheid om vragen te stellen aan het bestuur.

De vergadering wordt dit jaar in twee rondes gehouden. U kunt zelf bepalen of u het programma in de ochtend (ronde 1) of in de middag (ronde 2) bijwoont.

Workshops

Wilt u zich verdiepen in specifieke pensioenonderwerpen? Bijvoorbeeld de keuzemogelijkheden die u heeft bij pensionering? Of wat de gevolgen zijn van deeltijd werken voor uw pensioen?  Volg dan aansluitend op de bestuurpresentatie één van de vier workshops.

A  Grip op uw pensioen     

Uw oudedagsvoorziening bestaat uit AOW, het pensioen dat u via KLM en eventuele andere werkgevers hebt opgebouwd en inkomen uit eventuele andere voorzieningen die u zelf hebt getroffen. In deze workshop gaan we in op de pensioenregeling voor KLM-Cabinepersoneel.

B  Deeltijd werken  

Overweegt u om deeltijd te werken? Sta dan even stil bij het effect ervan op uw pensioen. Deze workshop behandelt de gevolgen van deeltijd werken op uw pensioenopbouw.

    

C  Financiële planning voor pensioengerechtigden 

Wanneer u eenmaal met pensioen bent, wil dat niet zeggen dat uw financiële planning stopt. U hebt misschien vragen over hoe om te gaan met uw vermogen en schenkingen aan eventuele kinderen. In deze workshop gaan we dieper in op de vragen die u uzelf kunt stellen als u gepensioneerd bent.

D Keuzemogelijkheden bij pensionering

Gaat u bijna met pensioen, dan kunt u een aantal belangrijke keuzes maken. Denk aan eerder/later met pensioen gaan, de mogelijkheid om met deeltijd pensioen te gaan of  het tijdelijk verhogen/verlagen van uw ouderdomspensioen. In deze workshop worden deze en andere keuzemogelijkheid bij pensionering behandeld.