Voor onze dienstverlening kunnen wij uw persoonsgegevens verwerken. Daarnaast maken wij gebruik van cookies op onze website. Raadpleeg voor meer informatie ons privacystatement en cookiestatement.

Sluiten

Uw situatie verandert 

Sta eens stil staan bij de gevolgen voor uw pensioen als u bijvoorbeeld een partner krijgt of gaat scheiden. Bekijk ook alvast de keuzes die u kunt maken tegen de tijd dat u bijna met pensioen gaat. Denk aan eerder of juist later met pensioen gaan of eerst een hogere en daana een lagere pensioenuitkering.

Nieuw in dienst bij KLM? U start meteen met pensioen bij ons opbouwen 

Wij zijn het Pensioenfonds voor KLM-Cabinepersoneel. Vanaf het moment dat u in dienst bent bij KLM start u met het opbouwen van pensioen. De pensioenregeling is er niet alleen voor uw oude dag, maar zorgt ook voor inkomen als u arbeidsongeschikt wordt en voor uw nabestaanden als u komt te overlijden.

In het Pensioen 1-2-3 leest u hoe de pensioenregeling in elkaar steekt.

Trouwen? Uw partner is direct verzekerd van partnerpensioen

Uw partner ontvangt partnerpensioen als u overlijdt. Wij krijgen gegevens over uw huwelijk of geregistreerd partnerschap door van de gemeente. Hebt u een samenlevingscontract? Geef dat dan aan KLM door, zodat uw partner recht krijgt op een partnerpensioen.

Uw kinderen zijn automatisch verzekerd voor een wezenpensioen, deze gegevens krijgen we ook van de gemeente.

trouwen

Uit elkaar? Maak afspraken over de verdeling van uw pensioen

Als u en uw partner uit elkaar gaan, komt er veel op u af. Ook over uw pensioen moet u samen afspraken maken. Bespreek de mogelijkheden met uw echtscheidingsadvocaat of mediator.

Was u getrouwd of had u een geregistreerd partnerschap? Maak dan afspraken over de verdeling van uw ouderdomspensioen en partnerpensioen. Beëindigt u een samenlevingscontract? Dan moet u afspraken maken de verdeling van het partnerpensioen. Lees meer 

Krijgt u al pensioen en gaan u en uw partner uit elkaar? Bekijk dan hier wat voor invloed dat heeft op uw pensioenuitkering. Lees meer

Als u arbeidsongeschikt wordt, blijft u (deels) pensioen opbouwen

Als u arbeidsongeschikt wordt biedt uw pensioenregeling u in hoofdlijnen twee voorzieningen. Ten eerste krijgt u een aanvulling op uw inkomen in de vorm van een arbeidsongeschiktheidspensioen. Ten tweede wordt uw ouderdomspensioen verder opgebouwd zonder dat u daar zelf nog premie voor betaalt. Hoeveel u precies ontvangt hangt af van de mate van arbeidsongeschiktheid.

U kunt met pensioen tussen 50 jaar en uw AOW-leeftijd

De standaard pensioenleeftijd in uw pensioenregeling is 60 jaar. U kunt met pensioen tussen 50 jaar en uw AOW-leeftijd. U ontvangt uw pensioen maandelijks zolang u leeft. Een half jaar voor uw pensioendatum ontvangt u bericht van het pensioenfonds over wat u allemaal moet regelen. U kunt zelf een aantal keuzes maken. U kunt bijvoorbeeld eerder met pensioen of gedeeltelijk met pensioen, op z’n vroegst vanaf uw 50ste.

Kom in actie na een periode van non-activiteit

Werkt u in deeltijd, bijvoorbeeld 80%? Dan bouwt u ook 80% pensioen op. Tijdelijk minder werken heeft ook invloed op uw pensioen.  Bekijk hier de video over deeltijd werken en uw pensioen

Bij non-activiteit langer dan 30 dagen stopt u met pensioen opbouwen. U kunt het wel zelf aanvullen. Bekijk de video hiernaast en ontdek wat er mogelijk is voor uw pensioen na een periode van non-activiteit

Gaat u minder werken? Dan bouwt u minder pensioen op 

Minder werken betekent ook minder ouderdomspensioenopbouw en dus minder inkomen voor later. Dat geldt ook voor het Netto Aanvullend Pensioen (NAP). Ook het partner- en wezenpensioen wordt lager. Dit is het pensioen dat uw eventuele partner en kinderen krijgen als u overlijdt. Het vrijwillige Anw-hiaatpensioen blijft wel even hoog. Bekijk de video 'Deeltijd werken: het effect op uw pensioen' voor alles  wat u moet weten over deeltijd werken en uw pensioen. 

 

 

Ontvangt u pensioen en woont u in het buitenland?

Pensioen ontvangen in het buitenland heeft gevolgen:

  • het kan langer duren voordat de pensioenuitkering op uw buitenlandse rekeningnummer staat

  • onze bank kan kosten rekenen voor het overmaken naar een buitenlands rekeningnummer

  • de ontvangende bank kan ook kosten in rekening brengen

Overlijden? De pensioenregeling van uw partner zorgt voor inkomen

Er komt veel op u af als uw partner overlijdt. Ook op financieel gebied. Daar willen wij u zo veel mogelijk bij helpen. We zetten hier op een rij welke acties u zelf moet ondernemen en wat u van ons kunt verwachten. Wij doen er alles aan om uw partnerpensioen zo snel mogelijk te regelen.

Uit dienst bij KLM? Uw pensioenopbouw stopt automatisch

Als u uit dienst gaat bij KLM stopt uw pensioenopbouw en betaalt u geen premie meer. Hebt u een nieuwe baan? Dan kunt u uw pensioen meenemen of u kunt het pensioen bij het Pensioenfonds KLM-Cabinepersoneel laten staan. Was u verzekerd voor het facultatief partnerpensioen en/of het Anw-hiaatpensioen? Dan stoppen deze verzekeringen zodra u uit dienst gaat.

Meer over waardeoverdracht

Welkom op MijnKLMPensioen

Op het gebruik van MijnKLMPensioen is de disclaimer van toepassing.

Bekijk de disclaimer (PDF)Naar de homepage