Voor onze dienstverlening kunnen wij uw persoonsgegevens verwerken. Daarnaast maken wij gebruik van cookies op onze website. Raadpleeg voor meer informatie ons privacystatement en cookiestatement.

Sluiten

Pensioen123 Laag 2 Als u uw premie-inleg wilt wijzigen

Print deze pagina

Als u uw premie-inleg wilt wijzigen

U kunt uw premie-inleg dit jaar tot en met 30 november wijzigen. Wilt u door omstandigheden terugkomen op uw keuze, dan dient u dat schriftelijk aan ons door te geven vóór 1 januari van het betreffende jaar. Een wijziging kan alleen in uitzonderlijke situaties en in het geval van een verlaging van de NAP-inleg. Neem voor meer informatie hierover telefonisch contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Het standaard inlegpercentage is 2% van de NAP-grondslag. U kunt via Mijn NAP ook uw andere NAP-keuzes doorgeven. Zoals het eenmalig opnieuw deelnemen aan de NAP als u niet meer deelneemt. Ook de NAP-overlijdensdekking regelt u via Mijn NAP.

Verhoging of verlaging van uw NAP-inleg betekent een hogere of lagere NAP-uitkering. Uw NAP is een aanvulling op uw standaard bruto pensioen. In MijnKLMPensioen onder Mijn NAP bij Inleg kunt u zien hoe uw bereikbare NAP verandert bij een hogere of lagere inleg.
Een nadeel van een hogere inleg kan zijn dat u nu minder netto te besteden hebt. Het voordeel is dat u later meer pensioen hebt.

Vanaf 1 januari 2021 rekenen we met een lagere rekenrente voor de NAP. Omdat de nieuwe rekenrente sinds 21 oktober verwerkt is in MijnKLMPensioen, kunt u dit jaar uiterlijk 30 november 2020 uw NAP-keuzes doorgeven. Voorgaande jaren was dit altijd 1 oktober. 

U kunt op elk gewenst moment de uitkering van uw NAP aan uw erfgenamen regelen in Mijn NAP in MijnKLMPensioen.

Als we de pensioenen in de basisregeling en de NAP moeten verlagen (korten), dan gebeurt dit over uw al opgebouwde pensioen. Zelf sparen is iets anders dan pensioen opbouwen in de NAP. Bij de NAP kunt u bij pensionering kiezen voor een levenslange uitkering. Uw persoonlijke spaarpot keert uit tot deze leeg is. Wat in uw situatie de beste keuze is, kunt u het beste met een financieel adviseur bespreken.

Om meer inzicht te geven in de kosten, geven we twee voorbeeldberekeningen:

                                                                      Rekenvoorbeeld 1                 Rekenvoorbeeld 2

Premie per maand                                         € 30,00                                    € 75,00

Administratiekosten                                       € 1,50                                      € 1,50

1,9% voor toekomstige  kosten*                    € 0,53                                      € 1,37

 

Totale kosten                                               € 2,03                                      € 2,87

Netto NAP-inleg per maand                        € 27,97                                   € 72,13

 

Over dit bedrag betaalt u verder geen kosten meer.

*1,9% van de netto NAP-inleg per maand

Welkom op MijnKLMPensioen

Op het gebruik van MijnKLMPensioen is de disclaimer van toepassing.

Bekijk de disclaimer (PDF)Naar de homepage