Voor onze dienstverlening kunnen wij uw persoonsgegevens verwerken. Daarnaast maken wij gebruik van cookies op onze website. Raadpleeg voor meer informatie ons privacystatement en cookiestatement.

Sluiten

Pensioen123 Laag 2 Arbeidsongeschiktheidspensioen (Middelloon)

Print deze pagina

Bent u arbeidsongeschikt?

U bent verzekerd van een inkomen en u blijft pensioen opbouwen bij arbeidsongeschiktheid.

De eerste twee jaar dat u arbeidsongeschikt bent, betaalt KLM uw loon door. Uw pensioenopbouw gaat door op dezelfde manier als voordat u ziek werd. De verzekeringen voor uw partner en kinderen lopen ook door.

Arbeidsongeschiktheid en uw pensioen

De eerste twee jaar dat u ziek bent, betaalt KLM uw loon door. Uw pensioenopbouw gaat door op dezelfde manier als voordat u ziek werd. De verzekeringen voor uw partner en kinderen lopen ook door.

Vanaf het derde ziektejaar krijgt u (mogelijk) een WIA-uitkering. Er zijn dan drie situaties te onderscheiden:

  • U bent minder dan 35% arbeidsongeschikt

U ontvangt geen WIA-uitkering. Uw pensioenopbouw gaat door op dezelfde manier als voordat u ziek werd. De verzekeringen voor uw partner en kinderen lopen ook door.
Na de periode dat KLM uw salaris heeft aangevuld en u niet hersteld bent, loopt uw pensioenopbouw voor het deel dat u arbeidsongeschikt bent door, zonder dat u daarvoor premie hoeft te betalen. U ontvangt geen arbeidsongeschiktheidspensioen.

  • U bent tussen 35 en 100% arbeidsongeschikt en is er een kans dat u herstelt 

KLM vult gedurende een beperkte periode uw WIA-uitkering aan tot het niveau van uw salaris. Uw pensioenopbouw gaat door op dezelfde manier als voordat u ziek werd. De verzekeringen voor uw partner en kinderen lopen ook door.
Na de periode dat KLM uw salaris heeft aangevuld en u niet hersteld bent, ontvangt u voor het arbeidsongeschikte deel, als aanvulling op de WIA-uitkering hierop een arbeidsongeschiktheidspensioen van het fonds. Uw pensioenopbouw loopt door voor het deel dat u arbeidsongeschikt bent, zonder dat u daarvoor premie hoeft te betalen. 

  • U bent tussen de 80 en 100% arbeidsongeschikt en de verwachting is dat dit niet verandert

U ontvangt direct vanaf het derde jaar ziekte/arbeidsongeschiktheid een WIA-uitkering (de IVA-uitkering). Ook ontvangt u dan direct al, in aanvulling op de IVA-uitkering die u van het UWV ontvangt, uw arbeidsongeschiktheidspensioen. Uw pensioenopbouw loopt door, zonder dat u daarvoor premie hoeft te betalen. 

Meer informatie over de WIA

Er zijn verschillende soorten WIA-uitkeringen. Kijk op www.uwv.nl voor meer informatie over de verschillende WIA-uitkeringen.

Hoeveel arbeidsongeschiktheidspensioen u krijgt, hangt af van de mate van arbeidsongeschiktheid

 

Arbeidsongeschiktheid van:

Percentage arbeidsongeschiktheidspensioen:

80-100%

100%

65-80%

72,5%

55-65%

60%

45-55%

50%

35-45%

40%

Op uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO) staat het bedrag arbeidsongeschikheidspensioen dat u ontvangt als u volledig (80 tot en met 100%) arbeidsongeschikt bent. Uw UPO kunt u terugvinden in Mijn documenten.

U ontvangt informatie over uw specifieke situatie per brief van ons

Wanneer u arbeidsongeschikt wordt krijgt u van ons een brief met daarin uitgelegd wat er nu gaat gebeuren en waar u recht op hebt. Hierin leggen we precies voor uw situatie uit wat er gebeurt. Hebt u dan nog vragen? Bel ons dan om alles door te spreken. Neem ook contact op wanneer uw situatie wijzigt. Bijvoorbeeld wanneer u meer of minder arbeidsongeschikt wordt. Dit kan invloed hebben op uw uitkering.

Welkom op MijnKLMPensioen

Op het gebruik van MijnKLMPensioen is de disclaimer van toepassing.

Bekijk de disclaimer (PDF)Naar de homepage