Cookie consent

Op deze site worden cookies gebruikt.

Akkoord

Pensioen123 Laag 2 Na het opnemen van een periode van non-activiteit (Middelloon)

Print deze pagina

Gaat u met non-activiteit en duurt deze periode maximaal een maand? Dan worden uw pensioenopbouw en eventuele partnerverzekeringen voortgezet tegen dezelfde kosten als wanneer u had gewerkt. Duurt de periode langer dan een maand? Dan kunt u achteraf de pensioenopbouw voortzetten, u betaalt dan de volledige premie zoals die normaal door u en KLM/KLC samen worden betaald. 

Een periode van non-activiteit heeft in veel gevallen ook gevolgen voor uw pensioenopbouw. Het gaat dan om andere redenen dan ziekte, arbeidsongeschiktheid, ouderschapsverlof, zorgverlof of zwangerschapsverlof.

Uw gemiste pensioenopbouw achteraf compenseren

Gaat u maximaal één maand met non-activiteit? Dan worden uw pensioenopbouw en eventuele partnerverzekeringen voortgezet tegen dezelfde kosten als wanneer u had gewerkt. Duurt de periode langer dan één maand? Dan kunt u achteraf de pensioenopbouw voortzetten, maar dan betaalt u de volledige premie zoals die normaal door u en KLM/KLC samen worden betaald.

Dat kan! U betaalt hiervoor uw deel van de pensioenpremie, maar ook het deel van de pensioenpremie die KLM/KLC normaal voor u betaalt. Na de periode van non-activiteit kunt u binnen vier maanden bij ons een offerte opvragen voor het inhalen van uw pensioenopbouw. Het voordeel hiervan is dat u geen gat in uw pensioenopbouw hebt voor de periode dat u non-actief was. Het nadeel is dat u ook de werkgeversbijdrage betaalt.

Welkom op MijnKLMPensioen

Op het gebruik van MijnKLMPensioen is de disclaimer van toepassing.

Bekijk de disclaimer (PDF)Naar de homepage