Voor onze dienstverlening kunnen wij uw persoonsgegevens verwerken. Daarnaast maken wij gebruik van cookies op onze website. Raadpleeg voor meer informatie ons privacystatement en cookiestatement.

Sluiten

Betrokken aandeelhouder

Wij willen invloed uitoefenen op de bedrijven waarin wij investeren

Wij stellen ons op als betrokken aandeelhouder door invloed uit te oefenen op de bedrijven waarin wij investeren. Dit doen wij om de belangen van het fonds te beschermen en om bij te dragen aan een betere toekomst voor huidige en komende generaties. 

 

Samenwerkingsverbanden

 

Wij nemen deel aan de volgende twee samenwerkingsverbanden:

  • UNPRI: United Nations Principles for Responsible Investment

  • IMVB-convenant: Convenant Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Beleggen Pensioenfondsen
esg samenwerkingsverbanden

 

Onze stem gebruiken

Wij maken gebruik van ons stemrecht op aandeelhoudersvergaderingen. Het stemmen op aandeelhoudersvergaderingen is via onze uitvoerder Blue Sky Group uitbesteed aan een externe dienstverlener. Hoe wij stemmen leest u in onze stemrapportages. Klik door om te zien hoe wij stemmen op aandeelhoudersvergaderingen. 

Volg onze betrokkenheidsactiviteiten

In 2020 hebben wij ons verantwoord beleggenbeleid vernieuwd. Daarin is vastgelegd hoe we bij het selecteren en monitoren van beleggingen rekening kunnen houden met milieu (environmental), sociale (social) en governance-overwegingen. Ons vernieuwde verantwoord beleggenbeleid vindt u onder onze fondsdocumenten.

Ons verantwoord beleggenbeleid

Welkom op MijnKLMPensioen

Op het gebruik van MijnKLMPensioen is de disclaimer van toepassing.

Bekijk de disclaimer (PDF)Naar de homepage