Nieuws

Persoonlijk Pensioenplaatje 'slimme inzender' bij Pensioenwegwijzer 2020

24 november 2020

5 november 2020 was de uitreiking van de Pensioenwegwijzer 2020. Met de jaarlijkse verkiezing van de PensioenWegwijzer wil Wijzer in geldzaken financiële dienstverleners stimuleren om de keuzes rondom pensioen te vergemakkelijken.

In 2020 waren er in totaal zestien inzendingen, waarvan vijf finalisten. Pensioenchecker.nl won de prijs. Nog eens vijf andere deelnemers, waaronder het KLM-Cabinefonds dat deelnam met het Persoonlijk Pensioenplaatje, worden als best practice genoemd op de website van Wijzeringeldzaken en een 'slimme inzending' voor de Pensioenwegwijzer 2020. Daar zijn we natuurlijk blij mee. 

Vindt u het maken van een persoonlijk pensioenplaatje ook een slim idee?

Word dan lid van onze Facebook groep Cabine Pensioenplein via www.facebook.com/groups/cabine.pensioenplein. Op 15 december om 14.00 uur zenden wij daar een herhaling van het Cabine Pensioenplein 2020 webinar 'Uw pensioen in kaart' uit. We doorlopen daarbij de vier stappen voor het maken van een persoonlijk pensioenplaatje. Een goed moment om uw eigen plaatje op te maken. Zo kunt zich voorbereiden op deze herhaaluitzending:

  1. Log in op MijnKLMPensioen om te zien hoe uw KLM-pensioen ervoor staat.
  2. In Mijn planner ziet u het effect van uw pensioenkeuzes op uw pensioen.Het webinar gaat hier uitgebreid op in.
  3. Wilt u bij uw voorbereiding al meer weten over de pensioenkeuzes die invloed hebben op uw pensioen? Via deze pagina vindt u laagdrempelige video-uitleg bij verschillende onderwerpen. U kunt vervolgens in de video's bladeren en klikken op de keuzes/onderwerpen waarover u meer wilt weten.
  4. Download het Persoonlijk pensioenplaatjeProbeer deze alvast in te vullen en noteer uw vragen. Deze kunt u dan tijdens herhaaluitzending aan de pensioenmentor stellen.