Nieuws

Nieuwe vrijwillige vertrekregeling KLM en uw pensioen

27 mei 2020

Alle informatie over deze VVR en de veelgestelde vragen vindt u op MyKLM. Ook vindt u daar een rekenmodule voor de nieuwe KLM VVR 2020. Uw vragen over KLM VVR 2020, uw IPB-rechten en de WW kunt u het beste met de HR-afdeling van KLM bespreken.

Vragen over uw pensioen

We kunnen u wel helpen met vragen over uw pensioen. We zien dat jullie veelal met dezelfde vragen rondlopen. We hebben er een aantal op een rijtje gezet in een infographic. 

 

Infographic VVR 2020 en pensioen

Bijlage Grootte
377.21 kB

Veelgestelde vragen

Als u aansluitend op de KLM VVR 2020 met pensioen gaat, hoeft u niet zelf uw pensioen aan te vragen. KLM geeft uw pensioendatum aan ons door. U ontvangt bericht van ons bericht over de keuzes die u kunt maken.

Gaat u niet aansluitend op de KLM VVR 2020 met pensioen? Geef ons dan zes maanden van tevoren uw gewenste pensioendatum door, zodat wij u op tijd kunnen informeren over de keuzes die u kunt maken.

Uw pensioendatum bepaalt u zelf. U kunt op zijn vroegst vanaf uw 50ste en uiterlijk op uw AOW-leeftijd met pensioen. Bespreek met KLM wanneer u wilt stoppen met werken. KLM geeft dit aan ons door. Doe dit ongeveer zes maanden voor de gewenste pensioendatum.

U kunt uw NAP ieder jaar afkopen in januari of juli. Als u uw NAP wilt afkopen per januari, geef dit dan vóór 1 oktober aan ons door. Wilt u uw NAP afkopen per juli? Geef dit dan vóór 1 april aan ons door.

 

De eenmalige uitkering per eerst volgende afkoopdatum ziet u in Mijn NAP in MijnKLMPensioen. De eenmalige uitkering op uw pensioendatum ziet u in Mijn planner.